Hirdetés
Szegeden 2019. február 10. 12:13

A szegedi egyetemisták is az Akadémia mellé állnak

Február 12-én, kedden ülésezik a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége, itt döntenek majd az Akadémia átalakításáról. Az ülés ideje alatt az Akadémiai Dolgozók Fóruma élőláncos demonstrációt hirdetett az Akadémia székháza köré, a tiltakozáshoz szegedi hallgatók is csatlakoznak.
Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói szolidaritási akciót kezdeményeztek a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségének megvédése érdekében. 

„Kedden a Magyar Tudományos Akadémia fennállásának egyik legfontosabb ülése fog lezajlani. A tét a magyar tudomány függetlensége és a tudás szabadsága.

Sokan nem tehetjük meg, hogy eljussunk a budapesti demonstrációra, ahol élőláncot fognak alkotni az Akadémia székháza körül.

Minden jelenlegi vagy egykori SZTE-s egyetemi polgárt, akik mégis szolidaritásukat szeretnék kifejezni az MTA-val, arra hívjuk, hogy kedden valamilyen LILA ruhadarabot, kendőt, vagy szalagot viseljenek, írjanak lila tollal, fessék a körmüket lilára, találjanak ki bármilyen kreatív megjelenítést a színnek!

A lila a tudás színe, ezzel a szimbólummal fejezzük ki szolidaritásunkat a Magyar Tudományos Akadémiával! A tudás és a tudomány szabadságáért!”

Ez a felhívás olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol már több mint 800 jelezték érdeklődésüket.

A szervezők kérnek minden egyetemi polgárt és szegedi lakost, hogy közösen tiltakozzanak a kormány lépése ellen, mégpedig lila szín viselésével. Ezzel az akcióval szegediek is csatlakoznak a Budapesten kívül már országosan, és határon túl is az MTA mellett kiálló közösségekhez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Tudományos Akadémia Orbán-kormány tiltakozás