Hirdetés
Ziccer 2019. február 8. 20:17 Forrás: MTI

Liu Shaoang nem indul a rövidpályás gyorskorcsolyázók vb-jén

Nem indul a márciusi világbajnokságon az olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki egy hete a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupa-versenyének kézközépcsonttörést szenvedett.

Hirdetés

– Nincs értelme húszévesen kockáztatni. Még rengeteg világbajnokságon indulhatok később százszázalékos állapotban – mondta az MTK sportolója, aki elárulta, fájdalmat ugyan nem érez, de esténként feszülő érzése van a sérült kézfejnél. Liu Shaoang megjegyezte, annak ellenére, hogy véget ért neki az idény, edzésben marad, jelenleg is kerékpározik, konditerembe jár, és amikor február 18-án megkapja a könnyített rögzítést a kezére, akkor jeges edzésen is részt vesz majd, hogy segítse a szófiai világbajnokságra készülő társait.

A drezdai vk-forduló 1000 méteres selejtezőjének első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta a Liu Shaoangot, aki – bár egyből felpattant a palánknál – nem tudta folytatni a futamot. Azonnal kórházba vitték, ahol a röntgenvizsgálat kimutatta, három csont is eltört a bal kézfejében. Szombaton hazautazott Budapestre, majd hétfőn megműtötték a Sportkórházban, melyet kedden hagyhatott el.

Az Európa-bajnok gyorskorcsolyázó most hétvégén a világkupa-sorozat utolsó, torinói állomásán sem indult és kihagyja a március 8–10-én esedékes szófiai világbajnokságot is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolya