Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 6. 20:14 Forrás: MTI

Adományokat kér a választóktól a Párbeszéd

A párt költségvetési támogatásának felfüggesztése miatt Karácsony Gergely arra kéri az ellenzéki szavazókat, kis összegű adományokkal támogassák őket.

Hirdetés

A Párbeszéd társelnöke egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón az Állami Számvevőszék párttal szembeni intézkedésével indokolta kezdeményezésüket és azt mondta, hogy az ÁSZ, "tulajdonképpen a Fidesz politikai eszközévé vált", és gyakorlatilag már az összes ellenzéki pártot megbüntette az elmúlt években. Ezeket a pártokat emiatt akár a megszűnés is fenyegetheti - tette hozzá.

A zuglói polgármester úgy fogalmazott, hogy sok embertől szeretnének keveset kérni. Amennyiben a szavazók fejenként egy-két ezer forinttal támogatják őket, akkor képesek pótolni azokat a kieső forrásokat, amelyeket az ÁSZ "jogellenesen és abszurd módon" visszatart - jelentette ki.

Hangsúlyozta, különösen fontosnak érzi, hogy főpolgármester-jelölti kampányát az ilyen kis összegű adományokra alapozhassák.

A sajtótájékoztatón részt vett Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki azt mondta, hogy a fideszes képviselőkön és az ÁSZ szóvivőjén kívül már senki nem gondolja, hogy a számvevőszék egy független intézmény lenne. Az ÁSZ segítségével el akarják lehetetleníteni az ellenzéki pártokat az idei európai parlamenti és önkormányzati választás előtt - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Kocsis-Cake Olivio azt mondta, legutóbb december 10-én adták át a gazdálkodásukról szóló dokumentumokat az ÁSZ-nak, de a számvevőszék azokat  "minden átvizsgálás nélkül" küldte vissza.

Más témában feltett kérdésre Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy az ellenzék megosztottsága csak a Fidesznek jó, ezért a teljes ellenzéki egység létrehozásán dolgoznak. Ennek során nem a Jobbik múltjára, hanem a Jobbik jövőjére építenek - fogalmazott. Hozzátette, az együttműködés alapja, hogy elutasítanak mindenféle gyűlöletkeltést, amit a Jobbiknak is vállalnia kell.

Újabb kérdésre leszögezte, nem tartja nácinak Gyöngyösi Mártont, a Jobbik frakcióvezetőjét. A jobbikos politikus 2012-ben azt mondta egy parlamenti felszólalása során, hogy fel kellene mérni, hány olyan zsidó származású ember van a kormányban és az Országgyűlésben, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Állami Számvevőszék Karácsony Gergely költségvetés Orbán-kormány Párbeszéd támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés