Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Donald Trump: Ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával
Túl a városon 2019. február 6. 05:52 Forrás: MTI

Donald Trump: Ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával

Az amerikai elnök következő csúcstalálkozója Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel február 27-28-án Vietnamban lesz. Ezt maga Trump jelentette be.

Hirdetés

Az Egyesült Államok elnöke szerint még sok munka van hátra, de jó a viszonya Kim Dzsongunnal. 

Keddi évértékelő beszédének külpolitikával foglalkozó részében az elnök emlékeztetett arra, hogy elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és elismerte a venezuelai Juan Guaido ellenzéki politikust az ország legitim kormányának leendő vezetőjeként.

„A nagyszerű országok nem folytathatnak végeérhetetlen háborúkat”

– fogalmazott, utalva Szíriára és Afganisztánra. Elmondása szerint az afganisztáni kivonulásról konstruktív tárgyalások folynak, az Egyesült Államok tárgyal a tálibokkal is. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tudja, vajon két évtizednyi háború után sikerül-e békét teremteni.

Aki esetleg Trump teljes évértékelő beszédével szeretné szórakoztatni magát, akár itt, most meg is nézheti az egészet, nem egészen másfél óra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump Egyesült Államok Észak-Korea Kim Dzsongun Szíria Afganisztán csúcstalálkozó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés