Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 5. 22:52 Forrás: MTI

Puzsér Róbert: Először az ellenzéket kell leváltani

Azután lehet kormányt váltani az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint.

Hirdetés

A publicista kedden Pécsen, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett, 21. századi kihívások – 21. századi válaszok című fórumon azt mondta:

„Ez egy olyan rossz hír, amit az ellenzéki érzelmű magyarok nem akarnak hallani.”

Puzsér Róbert szerint

jelenleg az ellenzék súlypontja továbbra is Gyurcsány Ferencen belül van, ezért ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja, Orbán Viktor újra visszatér, de nem kétharmaddal, hanem négyötöddel.

A közösségi médiában elterjed dislike kifejezést használva arról is beszélt, hogy a politikusok nem merik felvállalni a népszerűtlen ügyeket. Hangsúlyozta, hogy elsősorban erkölcsi forradalomra van szükség a politikában és a közbeszédben. 

Szerinte

„Az erkölcsi forradalmat az fogja jelezni, amikor a politikus úgy mondja ki a valóságot, hogy nem tudja, hogy az jó hír vagy nem, és nem is érdekli”

És véleménye szerint Magyarországon csupán két politikus van, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, akik „bele mernek állni dislike-os ügyekbe”, viszont Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szerinte nem a valóságra reflektál, hanem a félelmekre és a sötét 20. századi sérelmekre.

Puzsér szerint a 20. század baloldali érzelemvilágát a holokauszt traumája, a jobboldalét pedig a trianoni békeszerződés okozta sérelem határozta meg Magyarországon. A 21. századi politika feladata szerinte, hogy ezt a két sérelmet magunkra vegyük és elhordozzuk. A Fidesz-KDNP-t bírálva azt mondta, hogy a kormánypártok tisztelet híján a félelemre építik a kormányzásukat.

Saját főpolgármester-jelöltségét civil gesztusként értékelte, megjegyezve, hogy szerinte ilyen módon lehetne megmenteni a közös ügyeinket. 

„Én nem akarok a politikából megélni”

– hangoztatta, hozzátéve, hogy ha a szavazók nem választják meg, akkor nem ül be a fővárosi közgyűlésbe, hanem visszalép a kulturális térbe.

A fórumon Demeter Márta, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a 21. századi politikát képviselő pártok, így az LMP programja végre az emberekről szól, ami egy újfajta politikai kultúrát és gyakorlatot jelent. A többi között példaként említette, hogy a multikkal szemben az embereket részesíti előnyben ez a fajta politizálás. A kormánypártokat kritizálva arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP blöffkormányzást folytat és elképesztően alacsonyan tartja a béreket.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője szerint a 21. században a bal- és a jobboldali felosztottság helyett ügyek mentén kell az emberek érdekeit képviselni. Összegzése szerint a Fidesz eljátszotta azt a történelmi lehetőségét, hogy végrehajtsa a valódi rendszerváltást.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy a kormányzó pártok leváltására nem működik a választási matematika, az összefogás szent jelszava, ehelyett széles társadalmi rétegeket megszólító, őszinte, nyílt vitákat kell folytatni tabukérdésekről, globális kihívásokról, amelyek között a migrációs válságot és a klímaváltozást is említette.  Az ellenzéki politikus összegző felszólalásában a többi között azt rótta fel a kormánynak, hogy több százezer magyar fiatal hagyta el Magyarországot.

(Fotó: lehetmas.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest főpolgármester főpolgármester-választás Gyurcsány Ferenc kampány LMP Orbán-kormány választás Puzsér Róbert
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés