Hirdetés
Túl a városon 2019. február 5. 22:28 Forrás: MTI

Budapest lett Európa legjobb úti célja

A European Best Destination nevű európai turisztikai szervezet Tarlós Istvánt levélben értesítette a hírről.
Hirdetés

A budapest.hu oldalon közzétett levél szerint január 15. és február 5. között több mint félmillióan voksoltak kedvenc európai úti céljukra, és a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első.

Az EBD kiemelte, hogy egyetlen korábbi győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást, ennyi, a saját országán kívülről érkező szavazatot. A Budapestre adott szavazatok 77 százaléka Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

Budapest győzelme egyhangú volt, több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf – olvasható a levélben.

A turisztikai szervezet szerint mára Budapest Európa egyik legvonzóbb városa lett, ami befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúra és az örökségvédelem hatására Budapest Európa egyik legszebb városává és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjévé vált.

A levélben az is olvasható, hogy az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és sok más kiemelt nemzetközi médiatermék több száz millió olvasóhoz juttatja majd el, és a győztes városokba érkező látogatók száma átlagosan 13-25 százalékkal nő.

Budapest 2018-ban debütált a versenyen, akkor rögtön a nyolcadik helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve. Akkor Wroclaw lett az első.

Az idei 15 legjobb európai úti cél:

1. Budapest, Magyarország
2. Braga, Portugália
3. Monte Isola, Olaszország
4. Metz, Franciaország
5. Poznan, Lengyelország
6. Malaga, Spanyolország
7. Genf, Svájc
8. Cavtat, Horvátország
9. Pozsony, Szlovákia
10. Sainte-Maxime, Franciaország
11. Dinant, Belgium
12. Athén, Görögország
13. Kotor, Montenegró
14. Riga, Lettország
15. Firenze, Olaszország

(Fotó: europeanbestdestinations.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Tarlós István turizmus szavazás