Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. február 5. 21:56 Forrás: MTI

Nem lesz házigazdája az Oscar-gálának

Az amerikai ABC televízió elnöke szerint idén egy ceremóniamester helyett a díjakat átadó hírességekre helyezik majd a hangsúlyt.

Hirdetés
Hirdetés

A 91. Oscar-díjátadó házigazdája a korábbi tervek szerint Kevin Hart lett volna, aki viszont, miután évekkel korábban írt homofób Twitter-bejegyzései kerültek elő, még decemberben bejelentette, hogy nem vállalja a felkérést.

Az Oscar-díjakat eddig egyetlen alkalommal, 1989-ben adták át házigazda nélkül. Karey Burke, az ABC elnöke szerint az esemény nyitánya ennek ellenére is nagyon izgalmas lesz. 

Karey Burke arról is beszélt újságíróknak, hogy az amerikai filmakadémia ígérete szerint a február 24-ei gála nem lesz hosszabb három óránál. Mint már korábban közölték, emiatt több díjat is a reklámszünetek alatt fognak átadni. Új kategória viszont nem lesz, bár korábban azt tervezték, hogy a közönségsikereket külön kategóriában díjazzák majd, ezt végül elvetették, viszont idén először bekerült egy kasszasikernek számító képregényfilm is (Fekete Párduc) a legjobb film díjának jelöltjei közé.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj film média mozi Oscar-díj