Hirdetés
Túl a városon 2019. február 5. 19:11

Vásárhely kérdezett: a válaszolók nem akarnak a rabszolgatörvény szerint dolgozni

Voltak annyian, mint bármelyik „Állítsuk meg Brüsszelt!”-jellegű népszavazásos bohóckodáson.

Hódmezővásárhelyen megkérdezték az önkormányzati dolgozókat a rabszolgatörvényről. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata Facebook-oldal posztja szerint az alábbiak történtek:

  • 370 önkormányzati dolgozót lehetett megkérdezni,
  • 45-en jelentek meg a tájékoztatón, ők szavaztak titkosan,
  • 42-en azt mondták, nem kérnek a rabszolgatörvényből.

Előzmény: a Márki-Zay Péter levegővételeibe is belekötő helyi Fidesz-frakció azt mondta, meg kell kérdezni az embereket erről, és „ígéretet tettek arra, hogy a munkavállalók véleményét fogják képviselni a döntés során.”

Mi lesz most?

Hiszen kevesen mentek el, ők viszont elég markáns véleményt mondtak – aligha Hegedűs Zoltánéknak tetszőt. Erre mondhatják ők azt, hogy az „embereket nem érdekli” ez az egész, nagyon sokan nem nyilvánítottak véleményt. Ez így van, de közben meg ugyanez a Fidesz, „nagyban” büszkén verte a mellét különböző, hasonló érdeklődéssel megtartott népszavazások, konzultációk és egyebek kapcsán, hogy az emberek nem kérnek ebből vagy éppen abból.

Ha tartanák magukat a kijelentésükhöz, akkor annak a kevésnek a véleményét kell(ene) képviselniük, azaz nemet kell(ene) mondaniuk a rabszolgatörvényre. Vajon tényleg így lesz?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter rabszolgatörvény szavazás