Hirdetés
Túl a városon 2019. február 4. 13:56 Forrás: Szegedi Tükör

Leporolták a jelszót, csak a tartalom hibádzik

Orbán Viktor szerint hazánkban még mindig baloldali túlsúly van a médiában, Lomnici Zoltán, Georg Spöttle szépen felmondja a migránsleckét, a mocskos szájú Bayer Zsolt (holtversenyben Deutsch Tamással) ontja a felháborodást, tehát minden rendben.
Hirdetés

De már csomó fideszes van a leggazdagabbak között, Orbán Viktor magángépeken repked (sajnos eddig vissza is jött), kiválóan teljesít az ország, csak a nyugdíjak tudnak csúszni, meg a tűzifa-átutalások, de megérjük azt is, hogy háromévnyi túlóránk megy majd füstbe, ha a német autógyár eladási gondok miatt munkaszünetet hirdet.

Műemlék freskók lefalazása, átfestése, a mocskos bolsevik diktatúra hangos megtagadása, a 13. havi nyugdíj megvonásának vádja ma már nem elég a félrevezetéshez. A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be, és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. A juttatást tehát az MSZP–SZDSZ-kormányzás indította. 2002-es bevezetése idején a Fidesz – és Orbán is – megszavazta az Országgyűlésben.

A 2006-os kampányban a Gyurcsánnyal szemben vesztésre álló Orbán már 14. havi nyugdíjat ígért, mégis vereséget szenvedett. 2010 óta az Orbán-kormány a valós infláció alatti mértékben növelte csak a nyugdíjat, hét év alatt ezzel több százezer forinttal károsítva meg az idős embereket. Ráadásul nemhogy a 14. havi nyugdíj ígéretét váltották volna be, de a 13. havit sem adták vissza soha.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

És akkor most jöjjenek a tények: a 13. havi nyugdíj megszüntetéséről 2009. május 11-én szavazott a parlament, és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A 13. havi nyugdíjat tehát Bajnai Gordon idején vették el – a gazdasági világválság szorításában. Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a Fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkretették.

Görögország válságának rémével fenyegetett Orbán, de Bajnaiék ezt el tudták kerülni. Magyarország jobban teljesít: leporolták a jelszót, csak a tartalom hibádzik kissé! Ami szép, az nem új, ami új, az borzasztó! A kisvállalkozások a szépen megemelt minimálbéreket nem tudják megfizetni, évente 15-20 százalék megy csődbe. A nyugdíjak csodás emelése messze elmarad a zöldég- és húsárak növekedésétől. Ja, a parlamenti urak 30-40 százalékos fizetésemelésétől még inkább!

Szeged a mi városunk, nem a Fideszé! Nem adjuk, nem hagyjuk, hogy áltörténészek, kibukott polgármesterek, helyi Pató Pálok döntsenek helyettünk. Nem veszik át a parkolójegyet? Mikor olvasom azt, hogy Kohári Nándor a kerékpárja, Haág Zalán a haveri passz után erkölcsileg megtisztulva visszafizette a jogtalan támogatást? Persze könnyű, ha hazánkban nincs jog, csak ügyészség, ami úgy fél az európai ügyészségtől, mint ördög a tömjénfüsttől!

Ezek az urak akarják Szegedet? A Szeged–Szabadka–Baja vonalról már 2006-ban volt Orbán-támogatás. Most a trafikkirály-fácánvadász jön a leporolt ötletekkel. Igaz, az 55-ös, bajai utat már 2010-ben mosolygós plakátokon beígérte Orbán Viktor, és 2017-re el is készült, miért vagyunk hát türelmetlenek? De 2030-ig várni, míg elkotródnak, nem akarunk!

Családok éve? Igen, az Orbán, a Mészáros, a Matolcsy család (a névsor szűkített) valóban arat. De hogyan csinálnak a közemberek két gyermeket, ha minden hatodik már külföldön születik? Ja persze, a kommunista szombat kötelező visszaállításával (rabszolgatörvény) a fáradt dolgozó elfelejt majd védekezni, és potty, megvan a hiányzó gyermek! Ezt a szuper államtitkárnő így gondolja? Hát, anyukája erre mondana valamit.

De ne búsuljunk! Ha képviselők leszünk, mi is ehetünk olcsó Gundel-palacsintát, utazhatunk ingyenrepülőn focimeccsekre, s talán a nyugdíjunk is elég lesz egy csirke far-hátra. Mivel én alapvetően udvarias, béketűrő ember vagyok (még), egy Illés-dalt küldök a miniszterelnöknek:

Ne gondold, ó ne, hogy tied a világ,
Nem fog mindig a szerencse könyörögni hozzád.
És ha még most tied a szó,
Ne hidd, hogy így marad örökre,
Ajánlom, tűnjél el a színről sietve.

Ne hidd azt, ó, ne, hogy letagadhatod,
Mások dolgoznak helyetted, míg szerepedet játszod.
Egész más most ez a világ,
Jobb lesz, ha végre már megérted,
Az idő lassan-lassan eljár feletted.

Dr. Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör