• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Super Bowl: a történelem a lényeg! A New England és Tom Brady is hatszoros bajnok
Ziccer 2019. február 4. 07:52

Super Bowl: a történelem a lényeg! A New England és Tom Brady is hatszoros bajnok

A meccsel kapcsolatban a szilveszteri műsor jutott eszembe: a tavalyi jobb volt.

Los Angeles Rams–New England Patriots 3–13 (0–0, 0–3, 3–0, 0–10)

A statisztikusok dörzsölhették a tenyerüket: végre a negatív adatok jelentős része is megdőlt egy Super Bowlon. Tény, a maga nemében és azon kívül is, rettenetes volt a mérkőzés. A domináltak a védelmek frázist nem lehet eléggé hangsúlyozni. Tom Brady végig arra próbált figyelni, hogy ne kapjanak ki, közben a Rams támadóinak egyáltalán nem sikerült felnőni a feladathoz: Jared Goff nagyon kisgyerek volt a pályán, a futósztárjuk Todd Gurley értékelhetetlen volt, egyedül a másik futójuk, a – nem tudom szebben írni – dagadt CJ Anderson hozta magát, de ő kevés volt. A másik oldalon Julius Edelman robotolását kell kiemelni – járt is érte a legértékesebb játékos cím, joggal.

A színvonalat jól jelzi, hogy egyetlen igazi klasszis passz volt az egész találkozón, amikor Brady 29 yardos passzt adott Rob Gronkowskinak, aki ezzel megágyazott a meccs egyetlen touch downjának – a negyedik negyedben... A TD-t Sony Michel úgy vitte be, hogy gyakorlatilag hozzá sem értek a védők. Ezután a Rams még egyszer nekibuzdult, de ilyenkor szokás inetrceptiont dobni a nagy igyekvésben, Goff is megtette. Ekkor már alig négy perc volt hátra, és a New England megcsinálta, amit ilyenkor szokott: odament az ellenfél célterületéhez, és megszerezték a szükséges pontokat.

Győzelmével a Patriots lett a másik csapat, amelynek hat elsősége van, a Pittsburgh Steelerst érték utol. Ez a teljesítmény azonban azért különlegesebb: egy „kompánia” érte el, a Brady–Belichick tandem. És ez még akkor is elismerendő, ha éppen valaki a New York Jets-szurkoló. Mondjuk olyat mostanában nem nagyon láttam...

Ön viszont láthatja újra a finálé legfontosabb mozzanatait.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: amerikaifoci Los Angeles Rams New England Patriots NFL Super Bowl