Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 3. 14:35 Forrás: Szegedi Tükör

Kilencvenévesen is fejti a rejtvényeket

Képriport
Versmondó versenyeken vett részt, és a kórusban is énekelt Horváth Józsefné Ács Erzsébet, aki nemrégiben ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Két gyermeke, három fiúunokája és öt dédunokája is köszöntötte.

Hirdetés

Horváth Józsefné Ács Erzsébet 1929. január 19-én született Csanyteleken. Hárman voltak testvérek, ő volt a legidősebb. A család földművelésből élt. Ács Erzsébet az elemi iskola elvégzése után a helyi termékbegyűjtő raktárban kezdett el dolgozni adminisztrátorként. Huszonegy évesen ment férjhez Horváth Józsefhez, akivel házasságkötésük után Sövényházára költöztek. Itt született meg a fia.

Nem sokkal gyermeke megszületése után Algyőre költöztek. Egy félig kész házat vettek, ezt alakították át sok munkával a saját igényeiknek, ízlésüknek megfelelően. Itt született meg a második gyermeke, Erzsike. Később az Algyői Új Élet Tsz-ben helyezkedett el, előbb adminisztrátorként, majd könyvelőként dolgozott. Horváth Józsefné Ács Erzsébet saját indíttatásából, nagy erőfeszítések árán, harminchat évesen kettős könyvelés tanfolyamot végzett. A továbbiakban könyvelőként dolgozott az Algyői Rákóczi telepi Tsz-nél, az Algyői Útvasút- és Vasútépítő Vállalatnál, végül tíz évig az ÁFOR elosztó telepén, ahonnan 1982-ben ment nyugdíjba.

Erzsike néni 1979 óta él Szegeden. Nyugdíjba vonulása után is aktív maradt, két évig dolgozott a kenyérgyárban, aztán férjével elvállalták egy idős házaspár gondozását. Lelkiismeretesen ápolták őket életük végéig.

63 éves kora óta a Gáspár Zoltán utcai Idősek klubjának aktív tagja. Kezdetben csak ebédelni járt, aztán egyre több időt töltött ott, és részt vett a klub által szervezett szabadidős tevékenységeken, kártyapartikon, versmondó versenyeken, a klub kórusában, kirándulásokon, színházlátogatásokon. Erzsike néni mindig nagyon szeretett rejtvényt fejteni, megromlott látása miatt ma már kevesebb időt tölt ezzel a hobbijával. Két gyermeke, három fiú unokája és öt dédunokája van. Mindennapjaiban gyermekei és a család egy barátja segíti.

Az önkormányzat nevében a humán közszolgáltatási iroda munkatársa, Farkas Katalin köszöntötte Erzsike nénit.

Kattintson fönti képünkre! Nézze meg Iványi Aurél kollégánk képeit a köszöntésről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés