Színes 2019. február 3. 12:19 Forrás: hvg

Magyar vonatkozása is van az idei Super Bowlnak

Az 53. Super Bowlra érkező nézőket az atlantai stadion előtt egy magyar művész, Szőke Gábor Miklós óriási fém sólyomszobra fogadja majd, amelyet 2017-ben állítottak fel.

A világ egyik legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye magyar idő szerint hétfőn hajnali fél 1-kor kezdődik. Az 53. NFL-döntőt az Atlanta Falcons és az Atlanta United FC labdarúgócsapatának 80 ezer néző befogadására alkalmas, új stadionjában rendezik, amely előtt Szőke Gábor Miklós által tervezett, óriási sólyom szobor áll – írja a hvg. A szobor unokatestvérét Budapesten, a Groupama Aréna előtt lehet megnézni, igaz ott nem sólyom, hanem egy sas várja a fradi meccsre érkezőket.

A rozsdamentes acélból és bronzból készült szobor - a Falcons után - értelemszerűen egy sólymot ábrázol, a Daily News Hungary szerint ez a világ legnagyobb madaras szobra. A magassága meghaladja a 12,5 métert, a szárny fesztávolsága pedig a 20 métert, egy komplett labdarúgócsapat elfér alatta.

A hatalmas szobor elkészítése két évet vett igénybe és 2017-ben állították fel a stadion előtt. Mára már a város egyik fő látványosságának számít.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: NFL Atlanta Falcons Super Bowl Szőke Gábor Miklós