Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 2. 14:44

Európa-párti kiáltványt fogadtat el az önkormányzatokkal az MSZP

„Egységben az európai Magyarországért!” – ezzel a címmel nyújtanak be minden települési önkormányzathoz egy közös Európa-párti kiáltványt az MSZP képviselői és polgármesterei – jelentette be Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Csige Tamás, a párt hajdúdorogi polgármestere a Baloldali Önkormányzati Közösség mai konferenciáján, amelyen közel ötven baloldali önkormányzati képviselő és vezető egyeztetett a 2019-es év feladatairól.

Hirdetés

A két politikus a hajdúdorogi esemény szünetében megtartott sajtótájékoztatóján elmondta: Magyarország idén ünnepli az Európai Unióhoz való csatlakozásának tizenötödik évfordulóját, az elmúlt időszak gyarapodása, eredményei és fejlesztései pedig mind azt bizonyítják, hogy hazánk helye vitathatatlanul az európai közösségben van. Ujhelyi István a tájékoztatón azt is közölte: a baloldali vezetőknek kötelessége az Európa-párti magyar választók és az európai értékek képviselete, ezért fogalmaztak meg egy olyan ötpontos kiáltványt, amely rögzíti azokat az elveket, amelyeket nemcsak a szocialista, de minden ellenzéki – illetve, ahogyan Ujhelyi fogalmazott: „minden jóérzésű fideszes is” – támogatni és képviselni tud.

A Baloldali Önkormányzati Közösség tanácskozásán bemutatott ötpontos dokumentum kimondja, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van, ezért elutasítanak minden olyan törekvést, amely ezt megkérdőjelezi vagy akár csak gyengíti pozíciónkat az európai közösségben. A kiáltvány második pontja világossá teszi, hogy támogatják a szociális Európa alapjainak megteremtését, ezzel a szociális jogok megerősítését, a munkaerőpiaci esélyegyenlőség és méltányosság garanciáinak biztosítását, de a kiáltvány rögzíti az Európai Ügyészség intézményéhez való mielőbbi csatlakozás igényét is. A hazug kormánypropagandára válaszul a dokumentumban leszögezik, hogy elutasítják az illegális migrációt, hozzátéve: Magyarország és az Unió polgárainak biztonságát csak közös európai megoldások tudják garantálni. A dokumentum ötödik pontja szerint védeni és erősíteni kívánják a magyar nemzeti identitás európai képviseletét, de a több mint félmillió kivándorolt magyar érdekképviseletét is.

Csige Tamás polgármester, a Baloldali Önkormányzati Közösség alelnöke hozzátette, hogy az ötpontos kiáltványt a baloldali polgármesterek és képviselők be fogják nyújtani saját képviselő-testületeikhez, de a dokumentum elfogadására hívnak minden olyan további települési önkormányzatot is, amely kiáll Magyarország európai uniós tagsága mellett.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón ezután bejelentette, hogy két hét múlva szombaton rendezi az MSZP az európai parlamenti választás kampánynyitó kongresszusát, ahol elfogadják majd a „Haza, Szeretet, Európa” címet viselő választási programot és döntenek az MSZP EP-listájáról is.

Nyitóképünket Ujhelyi István hivatalos Facebook-oldaláról vettük át.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ujhelyi István Baloldali Önkormányzati Közösség Csige Tamás Egységben az európai Magyarországért! Hajdúdorog MSZP Európai Ügyészség Európai Unió

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés