Szegeden 2019. február 2. 08:00 Forrás: Szeged Televízió

Van egy jó ötlete Szeged új uszodájának nevére? Eljött az ön ideje!

Ismét a szegediek segítségét kéri az önkormányzat, az Etelka soron épülő új fedett sportuszoda nevére várnak javaslatokat. 

Bár Szeged új sportuszodájának építése még csak az elején jár, az önkormányzat úgy döntött, hogy a szegediekre bízza a névadást. Ez a módszer már több intézmény esetében bizonyult működőnek, a Szent-Györgyi Albert Agóra, a Móra Ferenc híd és a Napfényfürdő esetében is, így most is várják a javaslatokat. A felhívás a „Tervezzük együtt Szeged jövőjét!” elnevezésű kérdőívben kapott helyet. Papír alapon és a város honlapján is lehet ötleteket küldeni.

„Ennek a kérdőívnek a része az is, hogy milyen nevet adnának az új sportuszodának. A véleményeket március közepéig gyűjtjük. Nyilván egy nagyon széles választék fog kialakulni, ebből egy szakmai zsűri ki fog választani öt nevet, amit ismét fölteszünk szavazásra és ennek a szavazásnak a végeredménye lesz majd az új uszoda neve. Nyilván a végleges döntést a szavazás alapján a közgyűlésnek kell meghozni” – mondta a Szeged Televíziónak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

A névötletek kapcsán semmilyen megkötést nem tesz az önkormányzat, bárki javasolhat bármilyen megoldást.

„Nyilván az önkormányzatnak nincs előzetes elvárása, azt gondoljuk, hogy a legjobb ötletek most a lakosságtól jöhetnek. Feltehetően a szegediek is valamilyen szegedi kötődésű névben fognak gondolkodni” – mondta az alpolgármester.

Az Etelka sori fedett uszoda alapkövét tavaly augusztusban rakták le. Az új sportlétesítmény várhatóan az idei év végére készülhet el. A 13 ezer négyzetméter alapterületű uszodaépületben lesz

  • egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás versenymedence,
  • egy 25 méter hosszú, 6 pályás bemelegítő medence,
  • egy meleg vizes tanmedence,
  • valamint egy meleg vizes külső-belső lazító ülőmedence is.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Etelka sor kérdőív sportuszoda szegedi önkormányzat Tervezzük együtt Szeged jövőjét uszoda Szeged Televízió