Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 2. 08:00 Forrás: Szeged Televízió

Van egy jó ötlete Szeged új uszodájának nevére? Eljött az ön ideje!

Ismét a szegediek segítségét kéri az önkormányzat, az Etelka soron épülő új fedett sportuszoda nevére várnak javaslatokat. 

Hirdetés

Bár Szeged új sportuszodájának építése még csak az elején jár, az önkormányzat úgy döntött, hogy a szegediekre bízza a névadást. Ez a módszer már több intézmény esetében bizonyult működőnek, a Szent-Györgyi Albert Agóra, a Móra Ferenc híd és a Napfényfürdő esetében is, így most is várják a javaslatokat. A felhívás a „Tervezzük együtt Szeged jövőjét!” elnevezésű kérdőívben kapott helyet. Papír alapon és a város honlapján is lehet ötleteket küldeni.

„Ennek a kérdőívnek a része az is, hogy milyen nevet adnának az új sportuszodának. A véleményeket március közepéig gyűjtjük. Nyilván egy nagyon széles választék fog kialakulni, ebből egy szakmai zsűri ki fog választani öt nevet, amit ismét fölteszünk szavazásra és ennek a szavazásnak a végeredménye lesz majd az új uszoda neve. Nyilván a végleges döntést a szavazás alapján a közgyűlésnek kell meghozni” – mondta a Szeged Televíziónak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

A névötletek kapcsán semmilyen megkötést nem tesz az önkormányzat, bárki javasolhat bármilyen megoldást.

„Nyilván az önkormányzatnak nincs előzetes elvárása, azt gondoljuk, hogy a legjobb ötletek most a lakosságtól jöhetnek. Feltehetően a szegediek is valamilyen szegedi kötődésű névben fognak gondolkodni” – mondta az alpolgármester.

Az Etelka sori fedett uszoda alapkövét tavaly augusztusban rakták le. Az új sportlétesítmény várhatóan az idei év végére készülhet el. A 13 ezer négyzetméter alapterületű uszodaépületben lesz

  • egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás versenymedence,
  • egy 25 méter hosszú, 6 pályás bemelegítő medence,
  • egy meleg vizes tanmedence,
  • valamint egy meleg vizes külső-belső lazító ülőmedence is.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Etelka sor kérdőív sportuszoda szegedi önkormányzat Tervezzük együtt Szeged jövőjét uszoda Szeged Televízió
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés