Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Új főszerkesztője van a Délmagyarországnak: a Vajna idején kinevezett Bonifert Gábort Pósa Árpád váltja a megyei lapnál
Szegeden 2019. február 1. 19:07 Forrás: hvg.hu

Új főszerkesztője van a Délmagyarországnak: a Vajna idején kinevezett Bonifert Gábort Pósa Árpád váltja a megyei lapnál

De valójában Bonifert is marad: szétválasztják a főszerkesztői és üzleti vezetői feladatokat.

Hirdetés

A korábbi főszerkesztő leváltásáról és az új kinevezéséről a Délmagyart kiadó Lapcom Zrt. közölt részleteket, a változás a portál impresszumában is megjelent – írja a hvg.hu.

Pósa Árpád korábban a Mediaworks által kiadott Fejér Megyei Hírlap és annak online változata, a feol.hu főszerkesztője volt, valamint a Hír TV online főszerkesztőjeként is dolgozott. A Playboy magyarországi indulásakor éveken át a lap főszerkesztője volt, egészen 2004-ig.

A Lapcom közleménye arról ír, hogy főszerkesztői és az üzleti vezetői feladatok különválasztása után a Délmagyarország üzleti működéséért továbbra is Bonifert Gábor felel, kiadóvezetői minőségben.

Mint ismert, a Lapcom Zrt-t és vele a Délmagyart 2017-ben vásárolta meg az azóta elhunyt Andy Vajna, ezt követően szinte rögtön főszerkesztőváltás történt a megyei lapnál, így került Kóti Zoltán helyére Bonifert Gábor, majd több régóta ott dolgozó, meghatározó újságírót is elküldtek (Szegeden ennek kapcsán demonstráció is volt, ahol jelképesen eltemették a lapot). Az elmúlt egy év során viszont többször lehetett hallani olyan iparági pletykákat, hogy a kormányoldalon elégedetlenek Andy Vajna médiáinak, így a Délmagyarország teljesítményével is, amiért nem közvetítik elég hatékonyan a kormánypropagandát.

Vajna tavaly év végén eladta a Lapcomot és így a Délmagyart Mészáros Lőrinc egyik cégének, ahonnan szinte azonnal a mindössze néhány hónap alatt gründolt fideszes médiabirodalomhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz került a cég, ami rövid idő leforgása alatt több száz kormányközeli médiatermék felett szerzett irányítást. Az új főszerkesztő érkezése a központosítási törekvések egyik újabb lépése lehet.

A Lapcom közleménye szerint az új vezetők feladata az is, hogy „korábbi tapasztalatukra alapozva technológiai és gyártási szempontból új alapokra helyezzék a Lapcom regionális napilapjainak tartalom-előállítását, kiadását”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Délmagyarország fideszmédia Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány média médiapiac Andy Vajna
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés