Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Sztárok kaptak beszállókártyát a Titanicra: parádés szereposztásban jön nyáron a musical a Dóm térre
Művház 2019. február 1. 11:02

Sztárok kaptak beszállókártyát a Titanicra: parádés szereposztásban jön nyáron a musical a Dóm térre

Megszületett a szereposztása az idei nyár musicalpremierjének, a Titanicnak. Többek között Veréb Tamás, Détár Enikő és Szabó P. Szilveszter kapott beszállókártyáját az álmok hajójára.

Hirdetés
Hirdetés

A Szegedi Szabadtéri Játékok legromantikusabb musicaljének, a Titanicnak a szereposztását azóta várjuk, mióta először hallottuk a válogatón elhangzott dalokat. Somogyi Szilárd rendező és Balassa Krisztián karmester a szereplőválogatáson nem könnyű feladattal szembesült, de végül megszületett a döntés, ki kapja meg a beszállókártyáját az augusztus 9-én induló Titanicra.

Visszatér a musicalszínpadra Veréb Tamás, akit A Notre Dame-i toronyőr után most egy újabb szerelmes hős szerepében zárhatnak majd szívükbe a nézők. Jim Farellt, a Titanic szépreményű utasát játssza, akinek sorsa összefonódik egy talpraesett, szebb életre vágyó ír lánnyal.

Szerelmét, Kate McGowant Vágó Zsuzsi alakítja majd. A Budapesti Operettszínház művészét számos sikermusical főszerepében szerethette meg a Dóm téri közönség is.

A Titanic mindenkire kíváncsi, csípős humorú hölgyét, Alice-t Détár Enikő kelti életre: a közönségkedvenc színésznőt nagyszerű, Madách színházas musicalekben láthatták már a szabadtéri nézői.

A legendás hajó lelkiismeretes tervezőjének megformálására Szabó P. Szilvesztert kérték fel az alkotók. A Titanic tulajdonosát a népszerű Szolnoki Tibor fogja alakítani. A tervezőt és a tulajdonost a Titanicon kívül semmi más nem köti össze – de az végzetesen.

Az „úszó városnak” is nevezett Titanic személyzetéhez tartozik Barrett, a jobb életre vágyó, keményen dolgozó fűtő: őt a fiatal színművész, Sándor Péter játssza.

A hajón uralkodó jó hangulatot garantálja Etches, akinek sodró lendületességét Kerényi Miklós Máté garantálja a Dóm téri színpadon.

Az egyfelé utazó sok emberi sors között egy megható történet a Strauss-házaspáré: a Dóm téren Frankó Tünde és Földes Tamás kelti életre a szeretetre és tiszteletre méltó karaktereket.

Február 1-jétől már kaphatók a szabadtéri Valentin napi bérletei a fesztivál jegyirodájában. Így a nyár legromantikusabb musicaljét ajándékba is adhatjuk annak, aki nekünk a legkedvesebb: egy Valentin napi bérletben akár három szerelmes történet is elfér, az Aida, a Szerelmes Shakespeare és a Titanic.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató Dóm tér Szegedi Szabadtéri Játékok színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés