Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 1. 10:19

B. Nagy bankbetéte a hússzorosára hízott, Szabó társasházi lakást vásárolt

Jó biznisz a föld, B. Nagy Lászlóéknál (Fidesz) 182 ezer helyett már 1 millió forint folyt be havonta tavaly a családi kasszába. Szabó Sándor (MSZP) fiatalabbra cserélte a Mondeóját, amire hitelt vett fel. Itt vannak a Csongrád megyei országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai.

Hirdetés

Szegednek két országgyűlési képviselője van: a fideszes B. Nagy László és a szocialista Szabó Sándor. Rajtuk kívül Csongrád megyét képviseli még a parlamentben a fideszes Farkas Sándor és Lázár János. Megnéztük a legfrissebb vagyonnyilatkozataikat.

B. Nagy László sokat tudott félretenni

B. Nagy Lászlónak továbbra is sok ingatlana van, szám szerint tizennégy. Ebben nincs semmi változás a korábbiakhoz képest. Vagyis: a fideszes képviselő tulajdonosa egy 120 négyzetméteres szegedi családi háznak, valamint egy 135 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak. Röszkén összesen 15,9 hektár szántója, a Pest megyei Délegyházán pedig 15,6 hektár bányatelke, fél hektár szántója és 9000 négyzetméter útja van. B. Nagynak már nincs meg a Volkswagen CC-je, amit 2014-ben vett, hanem tavaly vásárolt egy Volkswagen a Passatot. A fideszes politikusnak változatlanul 3500 részvénye van a Humetből és 281 a Phylaxiából. Bankbetéte egy év alatt 264 ezer forintról 5,1 millió forintra hízott. A fideszes politikusnak továbbra is 8 millió forinttal tartoznak magánszemélyek. Ennyivel tartoztak neki egy évvel ezelőtt is. A banki hitelét 3 millió forinttal csökkentette egy év alatt, így már csak 13 millió 145 ezer forintot kell visszafizetnie. Föld- és ingatlan-bérbeadásból korábban 182 ezer forint folyt be havonta a családi kasszába, tavaly már 1 millió 62 ezer forint.

Szabó Sándor Mondeót Mondeóra cserélt

Szabó Sándor tavaly vásárolt egy 118 négyzetméteres társasházi lakást Szegeden. A szerzés jogcíme visszterhes tulajdonszerzés. A szocialista képviselőnek továbbra is használt Ford Mondeója van, de tavaly fiatalabbra cserélte, a 2015-öst 2017-esre. Szabónak már nincs meg a 3 millió forint készpénze, és nem tartoznak neki 2,2 millió forinttal magánszemélyek. A friss vagyonnyilatkozata szerint az adóstársként feltüntetett lakáscélú hitelét 300 ezer forinttal csökkentette egy év alatt, így az most 2 millió 71 ezer forint. Ugyanakkor új elem az autóhitele, ami 1 millió 995 ezer forint. Van köztartozása, lakásilletéket kell fizetnie, 158 ezer forintot.

Farkas Sándor: megvan midnen tavalyről

Farkas Sándor továbbra is fele részben tulajdonosa a 2009-ben vett családi házának Szentesen, ahogy megvan az ugyanekkor vásárolt 368, és 1745 négyzetméternyi beépítetlen terület szintén Szentesen, amelynek szintén felerészben tulajdonosa. Megvan a közel 46 hektárnyi földje is Fábiánsebestyénben, amelyet még 1992-ben kárpótlással, vásárlással szerzett meg. Autója nincs, ellenben 2011 óta irigyelhető azért, hogy tulajdonosa egy Bayliner 185 motorcsónaknak. Megtakarítása 6 millió 700 ezer forint, pénzintézettel szembeni tartozása 18 millió 100 ezer. Közel tíz százaléknyi részvénye van a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.-ben, tagja, jelképes érdekeltségi aránnyal a szentesi Nagybani Piac Kft.-nek is, ellenben a Fábiáni Lovasturizmus Kft.-ben 40 százaléknyi érdekeltsége van.

Lázár János vett egy 5-ös BMW-t és két zrt.-ben is vásárolt papírokat tavaly

Lázár Jánosnak ott van a nevén felerészben a 2001-ben vásárolt 260 négyzetméteres lakóháza, amely egy 779 négyzetméteres telken áll. Megvan a mártélyi több mint két hektárnyi szántó még 1998-ból, a több mint négy hektárnyi 1994-ben és a több, mint öt hektárnyi 1996-ban vásárolt mindszenti föld, a 2002-ben ajándékozással kapott 8,5 hektárnyi vásárhelyi szántó, és a többi, évek alatt vásárolt vásárhelyi szántóföld, erdő, szőlő is. Továbbra is haszonélvezője erdőnek, mezőnek, töltésnek, kivett mocsárnak. De van felesben lakása a fővárosban is, megvan a Land Rover terepjáró 2017-ből, és tavaly vett egy 2013-as 5-ös BMW-t. Megvannak a kézirat is és Széchenyi Zsigmond karosszéke, valamint a műtárgyak is. Kötvényből 5 millió, törzsrészvényben 6 millió forintja van, és van ugyanennyi kápéje és számlakövetelése is. Pénzintézeteknek 35 millióval, magánszemélyeknek 20 mihállyal tartozik. Viszont eladott 16 millióért egy műtárgyat is. Két százaléknyi részvénye van a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben is. Száz százalékban tulajdonosa egy kolozsvári székhelyű kft-nek is, valamivel több, mint nyolc százaléknyi részvénye van tavaly óta egy vásárhelyi befektetési zrt.-ben és tíz százaléknyi részvénnyel benne van a Divatcsarnok Projekt Zrt-ben is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Farkas Sándor Fidesz Lázár János MSZP Szabó Sándor vagyonnyilatkozat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés