Hirdetés
Túl a városon 2019. január 30. 21:09 Forrás: MTI

Nekimegy a távgyógyítóknak, telejósdáknak és a hasonló átveréseknek a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt jósdastopot akar, ezért fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnak és alapos vizsgálatokat kérnek.
Hirdetés

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta:

sokszáz forintos percdíjért küldenek csalók gyógyító energiát, és ezzel jó szándékú embereket csapnak be, ami ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke.

Emlékeztetett: 2017-ben az NMHH vizsgálta a kérdést, és megállapította, hogy nyilvánvaló a kiszolgáltatott emberek megtévesztése.

Rétvári Bence KDNP-alelnök is arról beszélt, hogy a távgyógyítók, távjósok sok száz forintot húznak ki az emberek zsebéből, és okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg. 

Kitért arra, hogy nagyon sokfélék az ígéretek: van, aki azt hirdeti, hogy az angyalok segítségével gyógyít vagy választ ígér arra, hogy mikor nézhet valaki anyagi örömök elé. Mások pénzbevonzó kódokat ígérnek vagy lottóhoroszkópot reklámoznak, van, aki önmagát egy görög istenről elnevezve a teljes bőséget vagy a jövő titkának megismerését ígéri.

Rétvári Bence szerint társadalmi igény nem mutatható ki a szolgáltatás iránt, és nem lehet más emberek becsapására építeni egy üzletet.

Harrach Péter és Rétvári Bence a KDNP nevében a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordult, hogy vizsgálják ki alaposan ezen szolgáltatók tevékenységét. Felidézték, hogy a termékbemutatók kapcsán már indítottak hasonló akciót, és utána a joghézagot érintően törvénymódosításokat kezdeményeztek. Most is azt kérik, a hatóság járjon utána, hol szabálytalan, törvénytelen ezen szolgáltatók tevékenysége.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: KDNP fogyasztóvédelem