Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Márki-Zayék szerint engedély nélkül vette birtokba Lázár János cége a kastélyához vezető önkormányzati utat
Túl a városon 2019. január 30. 06:26

Márki-Zayék szerint engedély nélkül vette birtokba Lázár János cége a kastélyához vezető önkormányzati utat

A kialakult helyzetről a hódmezővásárhelyi közgyűlés fog dönteni.

Hirdetés
Hirdetés

Emlékeznek még Lázár János kastélyára? Lassan egy éve írt róla a sajtó, így mi is, hogy az akkor még Miniszterelnökséget vezető miniszternek csinos kis uradalma van Batidán, ami valójában egy enklávé.

Most újabb fejlemény van Lázár kastélyával kapcsolatosan: a Márki-Zay Péter által vezetett vásárhelyi polgármesteri hivatal facebookos gyorshírszolgálata szerint engedély nélkül vette birtokba Lázár cége a kastélyhoz vezető önkormányzati utat.

De hogy pontosan miről van szó, annak megértéséhez idézzük a teljes közleményt:

ENGEDÉLY NÉLKÜL VETTE BIRTOKBA LÁZÁR CÉGE AZ ÖNKORMÁNYZATI UTAT

A tavalyi évben kiemelt érdeklődés kísérte a sokáig letagadott, majd a választások után részben hivatalosan is Lázár János tulajdonába került batidai vadászkastélyt és az ahhoz vezető bekötőutat. A sajtó érdeklődésére indított vizsgálat az önkormányzatnál semmilyen dokumentumot nem talált sem az út felújításáról, sem annak magánhasználatra átadásáról.

2018 novemberében jelentkezett nálunk dr. Soós Gábor, a kastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt. és Lázár János földbirtokos gyermekének jogi képviselője, aki ugyan nem ismerte el az út önkormányzati tulajdonjogát, de felajánlotta, hogy a vállalkozás éves ellentételezést fizet és kérte, hogy a használat kérdését vigyük a város közgyűlése elé.

Soós Gábor kérelme nyomán a Polgármesteri Hivatal a helyszínen földmérővel mérette ki a területet, ahol egyértelműen megállapítást nyert, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona. A mai napon a cég képviselője és a városvezetés közötti egyeztetésen kiderült, hogy az utat az önkormányzat írásos engedélye nélkül kerítették el és használták kizárólagosan.

A kialakult helyzet megoldására a kérdést a márciusi közgyűlés elé visszük és akkor döntünk az út használatba adásáról vagy a kastély kerítésének áthelyezéséről.

Idáig a közlemény. Izgatottan várjuk az esetleges reakciót Lázáréktól, valamint a további fejleményeket.

Itt a konkrét Facebook-poszt:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lázár János Márki-Zay Péter