Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Előkerült a Csillagok háborúja eredeti forgatókönyve, van benne néhány meglepetés
Színes 2019. január 29. 13:59 Forrás: hvg

Előkerült a Csillagok háborúja eredeti forgatókönyve, van benne néhány meglepetés

Nemrég bukkant fel Redditen a Csillagok háborúja eredeti forgatókönyve, amiből kiderült George Lucas menet közben alakított az eredeti elképzelésein, például hogy az eredeti elképzelés szerint Luke és Leia még nem ikrek.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredeti trilógiában volt épp elég csavar – például mikor kiderül, hogy a főhős, Luke, a nagy ellenfél, Darth Vader fia. Vagy például az is, hogy Luke és Leia hercegnő valójában ikrek.

Nos, ez utóbbi az eredeti forgatókönyv szerint nem egészen így lett volna. Erre pedig a két szereplő leírása utal.

Mikor Luke először feltűnik a színen, a szkriptben ez áll: “Halottfehér táj terül el horizonttól horizontig. A két ikernap iszonyú hősége egy magányos figurára árad – ő Luke Skywalker, egy paraszfiú, aki arra vágyik, hogy hőssé váljon. 18 éves, de sokkal fiatalabbnak néz ki.”

A forgatókönyv szerint tehát Luke 18 éves – viszont egészen mást állít Leiáról: “3PO ismerős csörömpölést hall, és kiszúrja a kis R2-t a füstös folyosón. Egy gyönyörű lány (körülbelül 16 éves) áll R2 előtt.”

A forgatókönyv itt azt sugallja, hogy Leia két évvel fiatalabb Luke-nál – azaz nem lehetnek ikrek. Persze, aki nagyon akar, még mindig érvelhet azzal, hogy Leia egyszerűen fiatalabbnak néz ki a koránál.

Luke és Leia rokonsága egyébként A jedi visszatérben derült ki, és ezt erősítette meg A Sith-ek bosszúja, amiben Anakin Skywalker felesége, Padme Amidala életet ad az ikreknek.

A testvérek visszatérnek majd a Csillagok háborúja kilencedik részében is, amit december 20-án mutatnak be.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csillagok háborúja George Lukas

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés