Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Matics szerint ők mindent megtettek, de lassúak, nagydarabok és zsírosak vagyunk, az erőnlétünk katasztrófa
Ziccer 2019. január 28. 20:08 Forrás: Digi Sport / Index

Matics szerint ők mindent megtettek, de lassúak, nagydarabok és zsírosak vagyunk, az erőnlétünk katasztrófa

A férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplését értékelte az egyik szövetségi kapitány. Keményeket mondott sportág egész hazai helyzetéről.

Hirdetés

A válogatott világbajnoki szereplése sokakban csalódást kelthetett, a magyar csapat a tizedik helyen végzett a dán-német rendezésű világversenyen.

Vladan Matics a Digi Sport hétfő reggeli műsorában beszélt a szereplésről, a szerb származású edző teljesen reálisnak nevezte az elért tizedik helyezést.

Mint mondta a felkészülési tornát örökölték, ha rajtuk múlik, biztosan nem játszottak volna kétszer Dániával, mert teljesen más stílusú csapat, mint a mi csoportbeli ellenfeleink voltak a vb-n. Szerinte az idő közben leváltott kapitány, Vranjes haza akart menni, valószínűleg azért kötötték le ezt a két meccset a dánokkal.

Matics szerint súlyos problémák vannak

A szövetségi kapitány szerint a magyar kézilabda tao-támogatása 1,8 milliárd forint, szerinte ebből két csapat, a Veszprém és a Szeged 1,2 milliárdot kap, a maradékon kell osztoznia a többi csapatnak, még a másodosztályúaknak is. A közben a Veszprémben és a Szegedben kevés magyar válogatott játszik.

Szerinte erőnlétileg katasztrofális állapotban vannak a magyar játékosok. Zsírosak, nagydarabok vagyunk, lassú a lábunk Matics szerint.

Azt is forszírozta, hogy mikor jött ki utoljára saját nevelésű játékos a két magyar topklubból. Szerinte Gulyás Péter volt az utolsó, de már ő is visszavonult. Szegeden pedig Nagy László és Laluska Balázs voltak az utolsók.

Azt a kérdést is feltette, hogy miként lehetne versenyezni a dánokkal, norvégokkal, ha például ott rendszeresen a BL-ben szereplő csapatok adják a szélsőként, míg a magyar válogatott szélsői a Balatonfüredből érkeztek.

Azt is problémának látja, hogy ütközik a szegedi és a veszprémi játékrendszer, nekik pedig volt idejük arra a játékrendszerre felkészíteni a csapatot, ami szerintük eredményes lehetett volna a világbajnokságon.

A teljes beszélgetés megnézhető a Reggeli Start című műsor YouTube-csatornáján, vagy itt rögtön alább.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott világbajnokság Vladan Matics
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés