Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 28. 13:14 Forrás: MTI

DK: A kormány tartsa be a tűzoltóknak tett béremelési ígéreteit!

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot a tűzoltóktól, és tartsa be a nekik tett béremelési ígéreteit – mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A politikus szerint a kormány a rendőrök és a mentősök után, most a tűzoltókat is átverte a béremeléssel kapcsolatosan, hiszen a januári fizetésekből kiderült, hogy a kabinet ígéreteivel szemben, lényegében alig kaptak fizetésemelést.

Arató Gergely kiemelte: van olyan hét éve tűzoltóként dolgozó munkavállaló, aki 160 ezer forintot sem keres, miközben heti 51 órát dolgozik.

Hozzátette: a tűzoltók annak ellenére keresnek nagyon keveset, hogy évente több mint 400 órányi túlórát kell ellátniuk. Ez olyan, mintha valakire úgy vonatkozna a rabszolgatörvény, hogy még többlet pénzt sem kap érte – vélte a DK képviselője, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a kormány a tűzoltókat is rabszolgaként kezeli.

Kijelentette: nem lehet olyan embereknek hazudozni a fizetésükről, akik esküben vállalták, hogy az életük kockáztatásával is megvédik az embereket.

Arató Gergely színtiszta hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a katonák, a rendőrök és a tűzoltók bérét. Arra is figyelmeztetett, hogy szakszervezetek szerint már most is emberhiány van a tűzoltóságokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK fizetés fizetésemelés katasztrófavédelem Orbán-kormány tűzoltóság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés