Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 28. 08:56 Forrás: Blikk / Index

A Terminátor búcsúztathatja Andy Vajnát Budapesten

A Blikk azt írja, hogy Arnold Schwarzenegger is beszélni fog csütörtökön a Fiumei Úti Sírkertben, az egy hete elhunyt filmproducer temetésén.

Hirdetés

A lap a család egyik barátjára hivatkozik, aki szerint adta magát, hogy a világsztár búcsúztassa Vajnát.

„Ők nemcsak kollégák voltak, hanem majdnem harminc évig nagyon jó barátok is, így érthető, hogy őt kérték fel”

– mondta a Blikk forrása.

A lap Vajna korábbi interjúira hivatkozva azt írja, hogy Schwarzeneggerrel az 1990-ben készült, Az emlékmás című sci-fi forgatásán ismerkedtek meg (ami szinte biztosan pontatlan állítás, hiszen már 1988-as Vörös zsaru című Schwarzenegger-filmnek is Vajna volt az egyik producere), több filmet is készítettek együtt, barátságuk pedig egészen a producer haláláig tartott. A kétezres években Kalifornia kormányzójaként komoly politikai karriert is befutott filmsztár az elmúlt években Magyarországon is többször meglátogatta Vajnát, tavaly Orbán Viktorral közösen vacsoráztak nála. 

Halála kapcsán Schwarzenegger a következőket írta Vajnáról a Twitteren:

„Andy Vajna nagyon jó barátom volt, és egyben Hollywood egyik forradalmasítója. Bebizonyította, hogy nincs szükség nagy stúdiókra ahhoz, hogy olyan hatalmas filmeket hozzon össze, mint a Terminátor 2 vagy Az emlékmás. Hatalmas szíve volt, ő volt az egyik legnagylelkűbb ember, akit ismertem. Hiányozni fog. Együtt érzek a családjával.”

Andy Vajna január 20-án hunyt el Budapesten, 74 éves volt. Élete utolsó éveiben filmügyi kormánybiztosként is tevékenykedett, a kormány saját halottjának tekinti.

(Fotó: instagram.com/timeavajna)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Andy Vajna Arnold Schwarzenegger film gyász mozi Orbán Viktor Orbán-kormány producer temetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés