Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ipari mértékű félrevezetés Szegeden: Bartók Csabának és nyomában a Fidesz-médiának megint nem sikerült megértenie és értelmeznie azt, amit hallott
Szegeden 2019. január 26. 17:30

Ipari mértékű félrevezetés Szegeden: Bartók Csabának és nyomában a Fidesz-médiának megint nem sikerült megértenie és értelmeznie azt, amit hallott

Botka László polgármesternek a Közéleti Kávéházban elmondott 2019-es évindítójába próbált belekötni, de megint csak szánalmas erőlködés lett a vége.

Hirdetés
Hirdetés

„Magyarországon egyedülállóként talán Szeged polgármestere örvend ennek az eredménynek, hogy nincs gazdasági fellendülés, nincs új adózó. A Fidesz szerint szégyen, hogy a szegedi polgármester arra büszke, hogy az adóbevételeket csak szinten tudja tartani, és nem a város gyarapodása a fontos neki – nyilatkozta az ellenzéki Fidesz szegedi elnöke, Bartók Csaba.”

A szólat a Hír TV oldalán jelent meg. És aztán szépen körbeért a médiaalapítványi híroldalak jelentős részén. Mit lehet erre mondani? Átadnám a szót Besenyő Pista bácsinak:

 

 

A fönti, magvas bartóki gondolatok egyébként a Közéleti Kávéház 2019-es polgármesteri évértékelője után születtek. Ott ezeket mondta Botka László – részlet a Szeged Televízió felvételéből.

 

 

Ezt sikerült, mondjuk így félreérteni.

De legyünk belátóak, megesik az ilyesmi. Mondjuk a szegedi Fidesznél csak ilyesmi esik meg.

Ám itt nem volt vége a csodálatos nyilatkozatnak, ugyanis így folytatódik:

„Ahelyett, hogy azon törekedne a polgármester úr, hogy minél több szereplője legyen, minél több nagyadózója legyen a városnak, ehelyett gyakorlatilag, az ő elmondása szerint az a jó, ha nem csinálunk semmit – tette hozzá Bartók Csaba.

A Szegednél kisebb Kecskeméten 2008-óta folyamatosan nő az iparűzési adóbevétel, 2018-ban már 9 milliárd forintnál is több folyt be a városkasszába.”

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy reklámozzuk saját magunkat, és a Szegedi Tükör című városi hetilapot is! Ugyanis honlapunkon is, valamint a nyomtatott változatban is olvasható, Szegeden 2018-ban már nem 9 milliárd, hanem 10,2 milliárd forint volt a helyi iparűzésiadó-bevétel, íme:

Tényleg jó lenne már fölfogni, és megérteni, hogy 2019-ben az ipar, a gyár, a termelés nemcsak ezt, és nem elsősorban csak ezt jelenti:

Vagy ezt:

Esetleg ezt:

Ha ezt Bartók Csaba és mindenki, aki hőzöng azzal, hogy nincs ipar Szegeden, fölfogná, nagyot lépnénk előre.

Az archív fotók a Fortepanról valók.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó gazdaság iparűzési adó Bartók Csaba Botka László