• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Most még kevés a víz és a hal a Maty-érben, de a horgászok már a versenyekre készülnek
Szegeden 2019. január 25. 22:36 Forrás: Szeged Televízió

Most még kevés a víz és a hal a Maty-érben, de a horgászok már a versenyekre készülnek

Javában zajlik a Maty-éri evezőspálya rekonstrukciója, már állnak a híd pillérei is. A mederben azonban még nagyon kevés víz van, de ha így halad a munka, nyárra elkészül a felújítás.

A Maty-érben most alig van hal. Pedig ez nemcsak nagy hírű evezőspálya, de a világ egyik legjobb horgász-versenypályája is. Az átépítés miatt nyáron leengedték a vizet és a benne lévő halak jó részét más élőhelyekre költöztették. Remélhetőleg tavasszal megkezdik a meder újratöltését.

„Amint ez megtörténik, a megyei szövetség megkezdi a telepítéseket, és hát bízunk abban, hogy a telepítésekből épülő új halállomány már lehetőséget biztosít horgászversenyekre” – mondta Láda Gáspár a Szeged Televíziónak.

A szövetség rendelkezik saját tógazdasággal, haltermeléssel, elsősorban onnan hoznak majd halat, két és háromnyaras pontyokat. De partner halgazdaságokban is lekötöttek pontyot és keszegféléket. Bíznak benne, hogy már tavasszal megkezdődhet a visszatelepítés.

„Az ősz közepén, szeptember végén, október elején már nagy országos versenyeket rendezhetünk, az országos klubcsapat-bajnokságot és az országos horgászcsapat-bajnokságot rendezzük itt, a Maty-éren” – mondta Láda Gáspár.

Ahhoz, hogy a halállomány teljesen regenerálódjon, a korábbi fajgazdagság helyreálljon, a becslések szerint 2-3 évre lesz szükség.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hal horgász horgászat Láda Gáspár Maty-ér