Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Határátkelők, rendőrőrsök, hajléktalanok: első intézkedéseiről beszélt az új megyei rendőrfőkapitány a Szemköztben
Szegeden 2019. január 24. 22:34 Forrás: Szeged Televízió

Határátkelők, rendőrőrsök, hajléktalanok: első intézkedéseiről beszélt az új megyei rendőrfőkapitány a Szemköztben

Első hosszabb interjúját a Szeged Televíziónak adta Dakos József az első három hónapjáról és célkitűzéseiről.

Hirdetés

A Szeged Televíziónak egy rövid interjúban már novemberben jelezte az új főkapitány, hogy kiemelten fontosnak tarja a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentését. Most a Szemköztben elmondta, hogy már december 15-étől hetvenöt új státuszt kapott a megye, ebből ötvenet rögtön Nagylakra irányítottak. De arra is felhívta a figyelmet, hogy a röszkei és a csanádpalotai autópálya-átkelőhely is az ország legforgalmasabbjai közé tartozik, nem ritka, hogy akár napi 125 ezer embert kell átléptetni, és az sem, hogy 5000 kamion halad át rajtuk. Az elsők között intézkedett Dakos József az elődje által megszüntetett szegedi rendőrőrsök visszaállításáról is december 15-től. Sőt, javítják az ott szolgálat teljesítők körülményeit is.

„Jelenleg átmenetileg most az önkormányzat segítségével folyik a tarjáni rendőrőrsnek a kor követelményeinek megfelelő rendbehozatala, illetve a fölösleges ingatlanrészeket visszaadtuk az önkormányzatnak. Ezzel párhuzamosan megy az újszegedi is, Mórahalom is visszaállt az eredeti állapotába, és Röszke is, tehát visszaállunk a normális menetrendbe. Szervezetkorszerűsítés is történt, a bűnügyi szakterületen dolgozó kollégák esetében egy bűnügyi osztályon belül történik meg a feladatoknak a végrehajtása” – mondta Dakos József.

A főkapitány elmondta, hogy a rendőrségnek új feladatként kijelölt hajléktalankérdés kezelése Szegeden jól működik. Nem indult eljárás egyetlen hajléktalan ember ellen sem a városban.

„117 úgynevezett biztonsági intézkedésünk volt a mai napig, ebből 17-ben lett intézkedés téve, egyetlen egy jogszerűtlen magatartást sem szankcionáltunk, hanem figyelmeztetéssel rendeztünk. Előállításra nem került sor, őrizetbevételre nem került sor, figyelmeztetéssel valamennyi nyugvópontra került. Megkérdeztem a karitatív szervezeteknek a hozzáállását, kiemelkedően pozitív. Tehát olyan hajléktalan nem lehet Szeged városában, akit ne tudnánk megfelelő helyre vagy mi elvinni, vagy az érintett szolgálatokkal, segítséget kérve megfelelő helyre eljuttatni” – mondta a főkapitány.

Dakos József a havazások kapcsán elmondta, a rossz útviszonyok hatása látszódik a napi statisztikákban is. Csak kedden öt olyan eset volt, ahol összesen nyolc fő sérült meg és tizenkilenc olyan baleset, amiben szerencsére nem történt személyi sérülés.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

Még többre kíváncsi? Nézze meg a Szemközt teljes adását is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádpalota Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Dakos József hajléktalan hajléktalanok határátkelő Nagylak rendőr rendőrség Röszke
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés