Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. január 24. 13:04

Folyamatosan dolgoznak a városban a hó eltakarításán

Jelentős mennyiségű hó esett az elmúlt napokban Szegeden és az előrejelzések szerint utánpótlás is érkezik majd hamarosan. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai jelentős erőkkel dolgoznak az utak, járdák, kerékpárutak takarításán.

Hirdetés

Makrai László, a cég igazgatója elmondta, amikor elkezdődött a havazás, műszakonként 5 nagygép és 5 kisgép dolgozott folyamatosan az utak síkosság-mentesítésén. Hozzátette, az elmúlt 48 órában a teherautók közel 1000 kilométert tettek meg, a kisgépek pedig 100 üzemórát teljesítettek, a folyamatosan hóesésben a tömegközlekedési útvonalakon végezték a hóeltakarítási munkát.

Most a hóeltakarítási munkálatokat 5 nagygép és 5 kisgép végzi. Több helyen kézi erővel is dolgoznak, jelenleg 102 fő, akik elsősorban a járdák, a kerékpárutak takarításán tevékenykednek. Makrai László arra is felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanok előtti járdaszakaszok takarítása a helyi rendelet alapján a tulajdonosok feladata.

Az igazgató azt is elmondta, a növények védelme érdekében a járdák, a kerékpárutak és a díszburkolatok síkosság-mentesítését kálcium-kloriddal végzik, amely nem károsítja a fákat, bokrokat. A közutak síkosság-mentesítésére útszóró só és homok keverékét használja a társaság.

Az elmúlt napokban a társaság az utak, járdák, kerékpárutak síkosság-mentesítésére közel 200 tonna anyagot – sót, homokot, kalcium-kloridot – használt fel – tette hozzá Makrai László, aki kiemelte azt is, hogy a továbbiakban a hazai és nemzetközi meteorológiai előrejelzések, valamint a műholdképek alapján szervezik meg a ügyeleti rendszerüket annak érdekében, hogy azonnal reagálni tudjanak az időjárás változásaira.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: havazás Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés