Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Tárlatvezetés zárja a Bäck Manci kiállítást, jönnek a 70 éves Aknay János alkotásai
Művház 2019. január 24. 11:10

Tárlatvezetés zárja a Bäck Manci kiállítást, jönnek a 70 éves Aknay János alkotásai

Képriport
Rendhagyó tárlatvezetéssel zárul vasárnap délután a nagysikerű Bäck Manci fotográfiái című kiállítás a Reök-palotában. A kiállítóházban február végétől a Kossuth- és Munkácsy-díjas Aknay János jubileumi tárlata lesz látható.

Hirdetés

A vasárnapi ingyenes tárlatvezetésre a gyakornok@szegediszabadteri.hu email címen regisztrálhat az, aki részt szeretne venni a záróprogramon.

Rendhagyó tárlatvezetéssel zárul a legendás szegedi fotográfusnő, Bäck Manci alkotásaiból december közepén nyílt kiállítás a Reök-palotában.

Január 27-én, vasárnap 16 órától a kiállítás kurátora, Nátyi Róbert, egy ingyenes tárlatvezetés keretében fogja kalauzolni a látogatókat.

A tárlaton az elmúlt hónapban több mint száz fotográfiát mutattak be, az anyag Gömör Béla gyűjteményéből származott, de több képet kölcsönzött a Móra Ferenc Múzeum is.

A szegedi fotográfusnő többek között fotózta Erdei Ferencet, kamerája elé állt Király-König Péter, Gergely Sándor és a kor híres színésznője, Mezey Mária is.

Sok fotó őrzi a 20. század eleji Szeged utcaképeit is. Többek között megörökített a lebontásra ítélt Palánk apró házait, vagy az Ipar utcát, ahol Juhász Gyula is lakott, de képein látható a korbeli Széchenyi tér is. A szegedi utcaképei ma már várostörténeti jelentőséggel is bírnak.

A kiállításon a portrék mellett vasárnap estig még láthatóak a mozdulatművészet bűvöletében született korai, bécsi képei, lírai szépségű aktjai is.

A Bäck Manci kiállítást követően február 28-án nyílik új tárlat a palota termeiben.

A REÖK nagyszabású kiállítással tiszteleg a Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Aknay János előtt. Az alkotó 70. születésnapja alkalmából több mint kétszáz Aknay-művet láthatnak majd április végéig a látogatók a Reök-palotában.

Az átfogó, életmű jellegű tárlat az aktív mester mindegyik korszakából prezentál majd jelentős műveket.

Kiemelkedő festői és grafikusi tevékenységének számos visszatérő motívumát fedezhetik majd fel a látogatók.

Nyitóképünkre kattintva búcsúzóul megnézheti még egyszer a tárlatnyitón készült fotóinkat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Reök palota Bäck Manci fotó
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés