Hirdetés
Szegeden 2019. január 24. 10:16

Megújul Újszeged egyik legfontosabb tere

Képriport
Újszeged egyik legforgalmasabb környékén elindulhat egy régóta tervezett térfejlesztési program. A Fő fasoron lévő víztorony környéke ugyanis teljesen megújul.
Hirdetés
Hirdetés

A kivitelezés I. ütemében egy 10x20 méteres óriás hajó játszóeszközt telepítenek ide, ami önmagában sok játékelemet tartalmaz, és ezáltal több mint 100 gyermek tud egyidejűleg a hajón játszani. Ezen kívül streetball pálya, szabadtéri kondipark, rekreációt segítő pihenő rész is létesül. A téren mindezek mellett közel 68 lombos fát, és közel 500 cserjét ültetnek majd. Új LED lámpás világítást is kap a környék, amihez 5 kandelábert telepítenek. Különlegesség továbbá, hogy 5 darab úgynevezett heverésző dombot alakítanak majd ki a területen. Az újszegedi családok kikapcsolódását segítő park kialakítása több ütemben történik majd. A városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtökön tartott ülésén megszavazta az első ütem megkezdéséhez szükséges nettó 95 millió forintot.

Nemcsak az újszegediek örülhetnek azonban felújításoknak. Az út- és járdarekonstrukciós program folytatásaként ugyanis útfelújítási és forgalom-átalakítási munkálatok indulnak rövidesen. Ezek között szerepel például a Szeged Pláza parkolójához vezető út kiépítése a Kossuth Lajos sugárúti 117. számú épület parkolójától. Gyalogos átkelőhely létesül a Vaspálya és a Magyar utca csomópontjában, a Tündér utca és Csongrádi sugárút találkozásánál.

A dorozsmai Jerney utca és Orczi utcánál jelzőlámpás gyalogátkelőt alakítanak ki, szintén a Jerney utca környékét érinti, hogy a Törő és Vályogos utcák felé forgalomlassító elemeket építenek az úttestre. Nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Földmíves és Dobó utcák csomópontjába, ugyanilyen berendezés lesz a Kereszttöltés utca és Vajda utca között, ugyanakkor rakodóhelyeket alakítanak ki a Budapesti körút 10-16. számú épület mellett. A Bibó utcában megújítják az útburkolatot. A beruházások összköltsége meghaladja a bruttó 62 millió forintot.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás