Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. január 23. 22:46 Forrás: Szeged Televízió

Már nem kell sokat várni, hogy új épületben dolgozhassanak a védőnők Tápén

Várhatóan február végén kezdődhet meg a munka a 35 millió forint uniós és önkormányzati forrásból elkészült védőnőházban. Az épület műszaki átadása már megtörtént, néhány engedély beszerzése van hátra. A beruházás több száz kisgyereket és családját érinti.

Hirdetés

Már az új berendezések egy része is a helyére került az új tápéi védőnőházban. A korábban tűzoltóraktárként használt épületet szeptemberben kezdték el átépíteni, december közepére pedig a műszaki átadás is megtörtént. Teendő azonban még bőven akad a munka megkezdéséig.

„Ezt követően kell majd használatba vételi engedélyt kérnünk az épületre. Ezután kell majd a telephelyet megváltoztatni a védőnőknek, és utána kell majd működési engedélyt kérni, tehát mindezek, úgy kalkuláljuk, hogy körülbelül február végére lesznek meg, és akkor költözhetnek a védőnők” – mondta a Szeged Televíziónak Szécsényi Rózsa, önkormányzati képviselő.

A beruházás része a Szegeden zajló egészségügyi fejlesztési programnak, aminek célja, hogy 21. századi körülményeket teremtsen a dolgozóknak és a betegeknek.

„Nagyon-nagyon örülünk annak, hogy ez a beruházás megtörtént és itt önálló módon tudjuk fogadni a gondozottakat, hiszen a védőnői munka kiszélesedik, egyre több, egyre tartalmasabb feladatot látunk el szakmailag, és nagyon örülünk annak, hogy itt a tápéi lakosságot egy teljesen önálló védőnői tanácsadóban tudjuk fogadni” – mondta a tévének Baloghné Fűrész Veronika, SZTE védőnői hálózatának vezető védőnője.

A helyiségek felszereléséhez még több dolog hiányzik, de a február végi nyitáshoz minden rendelkezésre áll. Az épület akadálymentesített, kialakítottak egy mozgássérült parkolót is, valamint az épület mellett szeretnének egy kisebb játszóteret is kialakítani a gyerekeknek. A Tápén régóta várt védőnői házban várhatóan 3-400 kisgyereket tudnak majd ellátni.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: család csecsemő egészség fejlesztés gyerekek Tápé védőnő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés