Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. január 23. 09:37

Huszonöt éve történt a Z. Nagy-gyilkosság

1994. január 23-án este ismeretlenek betörtek a Z. Nagy család Bárka utcai otthonába, és megölték a 42 éves Z. Nagy Bálint cukrászmestert, vele egykorú feleségét, Z. Nagyné Dunai Gizellát, valamint 17 éves Dániel és 10 éves Balázs fiaikat.

Hirdetés

A család tagjait álmukban, közvetlen közelről lőtték fejbe.

Az ügyészség Magda Marinkót gyanúsította a gyilkossággal kapcsolatosan, mivel ugyanazzal a Skorpió géppisztollyal követték el a szegedi gyilkosságot, mint amit korábban a kecskeméti hármas gyilkosságnál találtak, Marinkót végül felmentették a szegedi családirtás vádja alól, mivel volt alibije.

Marinkót két perben is elítélték. A vajdasági gyilkosságai miatt Jugoszláviában halálbüntetést kapott, amit később, a halálbüntetés szerbiai eltörlése után átváltoztattak 40 év fegyházra. A kecskeméti és orosházi rablógyilkosságok következménye egy Budapesten meghozott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés lett. Példás magaviselet esetén 25 év után feltételesen szabadulhat, igaz akkor kiutasítják Magyarországról, és meg kell kezdenie Szerbiában a 40 év letöltését.

A Bárka utcai házat 2001-ben a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete vásárolta meg 25 millió forintért, melyet azóta átalakítottak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyilkosság Csillagbörtön Magda Marinko Szegedi Fegyház és Börtön
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés