Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. január 22. 23:18 Forrás: MTI

Már éjszakai polgármestere is van Prágának

A kulturált belvárosi éjszakai szórakozás szabályainak kialakítása a feladata, mert sok a turista a cseh fővárosban, akik a helyiek szerint sokszor túl zajosak a kocsmák környékén.

Hirdetés

A cseh főváros önkormányzata hétfőn Jan Sternet nevezte ki éjszakai polgármesternek, aki munkatársaival, elsősorban a belváros és a városi rendőrség képviselőivel együtt a cseh főváros éjszakai életének a problémáival fog foglalkozni – közölte Hana Trestíková, városi tanácsos. 

A sajtó szerint a lakosságot leginkább a rendkívül zajos éjszakai élet, a bárok és a vendéglők körüli szakadatlan mozgás zavarja.

„Szeretnénk elkerülni a félreértéseket. Az éjszakai polgármester szerepe nem az lesz, hogy járja a várost és csendre intse a szórakozó embereket. Szisztematikus intézkedéseket szeretnénk hozni a nyugodtabb és kulturáltabb éjszakai élet érdekében, összhangba kell hozni a magán- és a közérdekeket, ami időbe fog kerülni” – magyarázta Trestíková. Leszögezte: a város vezetésének nem az éjszakai élet visszaszorítása a célja, hanem a kulturált belvárosi szórakozás szabályainak a kialakítása. 

Az éjszakai polgármester tisztségének bevezetése összhangban van az önkormányzat azon igyekezetével, hogy módosítsák a Prágáról mint olcsó szórakozási helyről kialakult képet.

„Prága az olcsó alkoholnál sokkal többet tud nyújtani”

– hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. 

Prágát az utóbbi időben évente mintegy hétmillió turista kereste fel, akik egy része elsősorban a belvárosi szórakozóhelyeken tölti éjszakája egy részét. A helyi lakosok szerint túl zajosan, és a rendbontások sem ritkák.

(Fotó: vovanovaque.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csehország polgármester Prága turizmus vendéglátás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés