Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Zenés irodalmi esttel ünnepli a kultúra napját Varró Dániel és Molnár György az IH-ban
Művház 2019. január 22. 09:42

Zenés irodalmi esttel ünnepli a kultúra napját Varró Dániel és Molnár György az IH-ban

Zenés irodalmi esten mutatkozik be a Magyar Kultúra Napján, ma este 6 órától Varró Dániel József Attila-díjas költő és Molnár György zeneszerző és előadóművész az IH Rendezvényközpontban.

Hirdetés

Varró Dániel a fiatal költőgeneráció egyik kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong.

A formának és a paródiának egyaránt mestere, számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok, valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a XXI.század magyar irodalmába.

A színházba járók is gyakran találkozhatnak a nevével, hiszen számos budapesti és vidéki színház műsorában szerepel, mint drámaíró, műfordító.

Varró Dániel sokszor lép fel együtt a gyerek- és felnőttverseit megzenésítő és gitárkísérettel előadó Molnár Györggyel, aki öt éven keresztül volt az Eszterlánc mesezenekar tagja, zeneszerzője, gitárosa és énekese, valamint számos kortárs költő verseinek, gyerekverseinek megzenésítője és előadója.

Jól kiegészítik egymást, interaktív gyerek- és családi programjaik és felnőtteknek szóló zenés költői estjeik igen közkedveltek.

Szerepeltek együtt Művészetek Völgyén át, a kolozsvári könyvhéten keresztül Magyarország számos művelődési házában és irodalmi fesztiválján.

A Magyar Kultúra Napján, ma este 6 órától az IH Rendezvényközpontban zenés irodalmi esttel várják a költészet és muzsika szerelmeseit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont koncert kortárs irodalom program
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés