Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 21. 19:49 Forrás: MTI

DK: Magyarországon hivatalosan is diktatúra van

Vadai Ágnes szerint ezt bizonyítja a főügyészség hétfői döntése az MTVA székházban történtek kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A politikus szerint

a főügyészségen dolgozó fideszes pártkatonák azt a döntést hozták, hogy törvényes volt az ellenzéki képviselők elleni erőszak az MTVA székházában, és ez diktatúrához méltó döntés, az ügyészség az erőszak oldalára állt. Szerinte ezek után le lehet tagadni, hogy itt volt rendszerváltás. 

Kiemelte: egyféle törvény létezik, a törvény mindenkire egyformán vonatkozik.

Vadai szerint ezek után az ügyészség felelőssége az, ha a kormánypárti képviselőket is erőszak éri. A DK mindazonáltal elutasítja az erőszak minden formáját – tette hozzá. Mint mondta: mostantól minden lehetséges eszközzel lázadni fognak a fideszes rendszer ellen.

Varju László, a DK országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a törvény alapján az országgyűlési képviselő hivatalos személy, akivel szemben csak rendőr intézkedhet, és csak akkor, ha tetten éri bűncselekmény elkövetése közben.

Ami az MTVA-ban velük történt, az a büntető törvénykönyv szerint hivatalos személlyel szembeni erőszak

– vélekedett a képviselő, aki decemberben annyira megsérült a székházban zajló dulakodás során, hogy a mentő vitte el. Úgy látja, a mostani döntéssel a hatalom az arcába röhög azoknak, akik az ellenzékre szavaztak.

(Fotó: olkt.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK MTVA Orbán-kormány ügyészség Vadai Ágnes
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés