Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Balogh, Lékai, Bodó és Székely vezérletével: Magyarország–Tunézia 26–21 (16–14)
Ziccer 2019. január 20. 19:34

Balogh, Lékai, Bodó és Székely vezérletével: Magyarország–Tunézia 26–21 (16–14)

Ha egy világbajnokságon a második félidőben hét gólt lőnek nekünk, akkor nem nagyon kell semmit magyarázni.

Hirdetés

Magyarország–Tunézia 26–21 (16–14)

Férfi kézilabda világbajnokság, középdöntő, F csoport, második játéknap, Herning, 1500 néző, vezette: Fonseca, Santos Duerta (portugálok).
Magyarország: Székely – Hornyák, Balogh 9, Bánhidi 2, Lékai 7, Bodó 4, Bóka 2. Csere: Nagy 1, Schuch, Sipos, Ilyés, Ligetvári, Juhász 1. Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics.
Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.
Kiállítások: 12, illetve 12 perc.

Remekül sikerült a pihentetés, és szerencsére felépültek a sérültjeink. Mindkettő döntőnek bizonyult Tunézia ellen, a középdöntő sokat, sokszor legfontosabbnak tartott meccsén.

(fotók: MTI/Illyés Tibor)

Ezúttal Lékai Máté lett a meccs embere, megérdemelte. Székely Márton tizenkét védéssel járult hozzá a győzelemhez.

Ahogy a csapat is megérdemli a pihenőt – nem csodálkoznánk, ha két nap végig csak aludnának –, legközelebb szerdán, Norvégia ellen lépnek pályára. Azon eldől, meglesz-e az olimpiai selejtezős helyezés.

Balogh Zsolt: – Kérdéses volt még a meccs előtt is, hogyan bírja a terhelést a lábam, szerencsére nagyon gyorsan javult. Jól esett, ahogy a srácok fogadtak, kötelességemnek is éreztem, hogy pályára lépjek. Úgy mentünk be a szünetre, hogy próbáljunk meg rájuk rohanni a második félidő elején. A második félidőre összeállt a védelem is, Székely Marci is nagyon jól védett. Sikerült, amit elterveztünk.

Bodó Richárd: – Zsoltot nagyon vártuk vissza! Én is jól vagyok, bár most bedurrant a lábam, és fáj egy kicsit, de ez benne van. A második félidőben volt egy nagyon jó tíz–tizenkét percünk, ez kellett a sikerhez.

Csoknyai István: – Kellett még a meccs után két-három perc, hogy átszakadjon a gát, hogy felfogjuk, megcsináltuk. Az történt, amit vártunk, a második félidőben dőlt el a mérkőzés. Futhattunk volna még, és akkor nagyobb a különbség, de nem volt rá szükség. Jól sikerült felépíteni a stratégiát, azt kaptuk Tunéziától, amit vártunk, nem tudtak meglepni minket. Végig uraltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, erővel jól bírtuk, ők jobban elfáradtak, mint mi, nagyon jól esett a szurkolás, örülünk, hogy a végén megtapsolták a drukkereink a fiúkat.

Székely Márton: – Ha nem lenne ilyen a védelmünk, akkor sokkal több gólt kaptunk volna. Félidőben átkapcsoltuk a Bruce Lee-kapcsolót, sikerrel: eldöntöttem, minden labdát meg kell fogjak. Kicsit sajnálom, hogy nem lett több gól a különbség, szerencsénk is volt, hogy a végén nem adták meg a tunéziai kapusnak a gólját.

Lékai Máté: – Az első félidőben elég keményen védekeztek még a tunéziaiak. A második félidőben még jobban összeálltunk. Az is látszik, visszaesett az iram, tizenegy nap alatt a hetedik meccsünket játszottuk. Muszáj lassítani, hogy végig bírjuk a tornát, nem véletlenül voltak ilyen hosszú támadásaink. Gratulálok a csapatnak a teljesítményéhez. Lesz két nap pihenőnk, remélem, fel tudunk frissülni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés