Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. január 20. 16:22 Forrás: Szegedi Tükör

Kilencven évesen is kertészkedik

Nyugdíjasként kezdett bele a fenyőfázásba, de neveltek a férjével krizantémokat is. A Barátok közttel kapcsolatban nem lehet megfogni.

Hirdetés

Vass Andrásné Tóth Katalin földműves családba született Apátfalván 1928. december 13-án. Négyen voltak testvérek. Az iskola elvégzése után testvéreivel és szüleivel földműveléssel foglalkoztak. Tizenhat éves volt, amikor édesapját katonai szolgálatra vitték, ahonnan nem tért vissza. A háború után, 1949-ben ment férjhez Vass Andráshoz, akivel házat vettek Apátfalván, amit saját maguk újítottak fel, rengeteg munka árán földet vettek, ami áldozatul esett a téeszesítésnek, így a továbbiakban az apátfalvi Petőfi Tsz-ben dolgoztak.

Időközben született egy fiuk, aki miatt, hogy segítsék a tanulmányát, Szegedre költözött a család. Kati néni először a Roosevelt téri Halászcsárdában, majd – férjével együtt – az újszegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgozott, onnan is ment nyugdíjba. Kati nénit szerették, megbecsülték, munkáját elismerték.

Nyugdíjas éveiben is aktív maradt, férjével a ház körüli kertben fenyőfákat telepítettek, és karácsonykor árusították. Krizantémtermesztéssel is foglalkozott, amíg élt a férje.

Vass Andrásné a mai napig nagyon szeret a kertben tenni-venni, a napi főzéshez szükséges zöldség és gyümölcs a konyhakertből kerül ki. Szívesen olvas újságot és néz tévét, szereti a tehetségkutató műsorokat, és évek óta hűséges nézője a Barátok közt sorozatnak. Szomszédjaival jó kapcsolatot ápol.

Az ünnepelt három unokával és három dédunokával büszkélkedhet. Családja nagy szeretettel veszi körül. A 90 éves Vass Andrásnét Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az önkormányzat nevében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés