Túl a városon 2019. január 18. 22:14 Forrás: MTI

Ellenzéki pártok és szakszervezetek lassították a forgalmat pénteken Nagykanizsán is

Csaknem ötven autóval sorakoztak fel péntek délután a 7-es főúton, hogy félpályás forgalomlassító demonstráción tiltakozzanak a túlóratörvény és a kormány ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Zakó László, a szervező Jobbik regionális igazgatója a helyszínen újságíróknak azt mondta: a túlóratörvényen túlmutat az ellenzéki pártokkal és a szakszervezetekkel közösen meghirdetett tiltakozó akció, ami sokkal inkább kormányellenes demonstráció.

A péntek délután kétórás időtartamra a 7-es főút Nagykanizsára keletről bevezető szakaszára meghirdetett tiltakozáson az olajipari szakszervezet, az MSZOSZ és a Vasutas Szakszervezetek, továbbá a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP lobogóival sorakoztak fel a résztvevők. Az autókra helyezett vagy azoknak támasztott transzparenseken szerepelt egyebek mellett, hogy „Dolgozók, diákok, veletek vagyunk!”, illetve az európai ügyészséghez való csatlakozás követelése. Meg nyilván az O1G is, mint az összes tüntetésen az országban az elmúlt egy hónap során, de ilyesmiről az MTI-nek nem szokása beszámolni, természetesen.

A forgalmas főút rendőri biztosítással történt félpályás lezárása miatt mindkét irányban kilométer hosszan járművek sokasága torlódott fel, hosszú percekig tartó várakozást okozva a közlekedőknek. 

Az autósok egy része integetéssel vagy dudálással jelezte a résztvevőknek a szimpátiáját vagy éppen a tiltakozással kapcsolatos ellenvéleményét – fogalmaz finoman az MTI.

Péntek délután Szegeden is volt forgalomlassító demonstráció a belvárosban, erről részletesen itt olvashat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: demonstráció Orbán-kormány rabszolgatörvény túlóra tüntetés