Ziccer 2019. január 18. 11:25 Forrás: pickhandball.hu

Jól sikerült a MOL-Pick Szeged első edzőmeccse

A szegedi gárda első ellenfele ebben az évben egy edzőmeccs keretében a macedón bajnokság alapszakaszát vezető Eurofarm Rabotnik volt. A macedón együttest 13-11-es félidőt követően 30-24-re győzte le a MOL-Pick Szeged.

Hirdetés

Sok alapember hiányzott a csapatból ezen a meccsen. Nyolcan a világbajnokságon vesznek részt, Nik Henigman pedig kisebb sérülés miatt hagyta ki az edzőmérkőzést. Így sok fiatal is lehetőséget kapott, hogy bemutatkozzon.

Az összecsapás elején jól zárt a MOL-Pick Szeged védelme, így gyorsan elhúzott a vendéglátó 5-2-re. Ezt követően a macedónok magukra találtak és felzárkóztak egy gólra (6-5). Gyorsan megrázta magát a Szeged és az első félidő vége felé már 12-7 volt az eredmény.

A hiányzók miatt szerepet kaptak a fiatalok is, többek között a klub legendás játékosának Bajusz Sándornak a fia, Brúnó is, aki nagy tapsot kapott pályára lépésekor.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első végetért, de nem sikerült nagyon ellépni a vendégektől, akik kitartóan küzdöttek és folyamatosan zárkóztak fel. Ráadásul a kapusuk, Blagojce Trajkoski összekapta magát, a szegedi játékosok meg hibáztak, így majdnem egál lett, 19-18-ra feljöttek a vendégek.

Ezután azonban jobban koncentrál a Szeged, kihasználta az emberelőnyt és az utolsó sípszóig nem engedte ki a kezéből a vezetést, sőt folyamatosan növelte előnyét, végül 30-24-re győzött.

A mérkőzés utolsó perceiben ismét a fiataloké volt a főszerep, a kapuba Marczika Barnabás állt, de pályára lépett Bajusz Brúnó, Csányi Richárd és Szilágyi Zoltán is.

A MOL-Pick Szeged legközelebb jövő pénteken lép pályára, akkor az újszegedi sportcsarnokban a szerb Metaloplastika Sabacsot fogadja délután 5 órakor.

MOL-Pick Szeged – RK Eurofarm Rabotnik (macedón) 30–24 (13–11)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 8/4, Maqueda 7, Bombac 3, Gaber 2, Källman 4, Sunajko 1. Csere: Marczika (kapus), Kaspárek 3, P. Rodríguez 2, Bajusz B., Tóth J., Csányi, Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Eurofarm Rabotnik: Chanevski – M. Djukics 7/4, Petrovski, Kukoski, Markoski 3, Pecakovski 2/1, Ojleski. Csere: Trajkoski, Ivanovski (kapusok), Harbuz 6, Radovics., Gradjan 5, Talevski 1, Kakovski, Mandics. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.
Hétméteres: 6/4, ill. 7/5. Kiállítás: 0, ill 8 perc.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézilabda MOL-Pick Szeged edzőmérkőzés