Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 17. 22:47 Forrás: Szeged Televízió

Czeglédy Csaba: Szabó Bálint gyáva módon elmenekült

Az ügyvéd rágalmazással vádolja Szabót, aki szerdán nem jelent meg a budapesti tárgyaláson.

Hirdetés

Szabó Bálint szegedi jogász 2017-ben a kormányhoz közelállónak tartott Pesti Srácoknak azt mondta, Botka László megbízásosából Czeglédy Csaba szombathelyi ügyvéd több tízmillió forintot ajánlott neki cserébe azért, hogy ne támadja a szegedi polgármestert. Czeglédy szerint ez hazugság. Az ügyben jogerősen sajtópert nyert, a helyreigazítás ma is olvasható a portálon, és a személyiségi jogi pert is megnyerte. Most magánvádlóként azt kéri a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, hogy rágalmazásért is ítéljék el Szabót, aki a szerdai tárgyaláson nem jelent meg. 

„Szabó Bálintnak ma itt lett volna a lehetősége, hogy megvédje magát, gyáva módon elmenekült, nem jelent meg a bíróság előtt. Tehát az a Szabó Bálint, akit a szegediek is mindig látnak, hogy fessen, a nyilvánosság előtt bátran képviseli az általa valóságnak hitt ügyeket, amikor meg kellett volna jelennie kötelező jelleggel a bíróság előtt, nem jelent meg”

– mondta a Szeged Televíziónak Czeglédy Csaba.

A további vádlottak közül csak az egyik újságíró, Szarvas Szilveszter vett részt a tárgyaláson, a többiek, köztük a portál főszerkesztője, nem jelentek meg a bíróság előtt. Czeglédy felajánlotta Szarvasnak, hogy ha nyilvánosan bocsánatot kér tőle, eláll a vádtól. Szarvas megtagadta a bocsánatkérést, azt mondta, csak a munkáját végezte, kérdéseket tett fel egy interjúban. Czeglédy ezt nem tartja elfogadhatónak, szerinte az is az újságíró munkája lett volna, hogy a megvádolt embereket is megkérdezze az ügyben.

„A kormánypárthoz hű sajtómunkások már nem a klasszikus újságírói és szerkesztőségi feladatokat látják el, hanem gyakorlatilag egy kormányzati kommunikációt próbálnak a nyilvánosság előtt megzenésíteni.

Tehát az, hogy Szabó Bálint interjút adhatott a Pesti Srácoknak, nem azért történt, mert ennek különösebb hírértéke lett volna, hanem akkor ennek az interjúnak meg kellett azzal a tartalommal születnie. Az én megítélésem szerint mind Szabó Bálint, mind a Pesti Srácok is egy feladatot hajtott végre”

– mondta Czeglédy.

A bíróság a tárgyalást április másodikára napolta el. Szabó Bálintot és a Pesti Srácok újságíróit mint vádlottakat akkor akár már rendőrökkel is elővezettetheti a bíróság.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Botka László Czeglédy Csaba per Pesti Srácok Szabó Bálint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés