Hirdetés
Túl a városon 2019. január 17. 21:08 Forrás: MTI

MSZP: Mélyen alulfinanszírozott a magyar egészségügy

A szocialisták szerint ráadásul a meglévő források jelentős részét el is lopják.
Hirdetés

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország a hazai össztermék (GDP) 5 százalékát fordítja egészségügyre, ami fele az OECD-átlagának. 200 ezer forintot fordít minden polgár saját egészségügyi ellátására, amit a magánszférában költ el, mert a közegészségügyben nem kap megfelelő ellátást.

Tragédia van az ágazatban, amelyet sarlatánok irányítanak

– értékelt az ellenzéki politikus.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón általa készített felvételeket mutatott a kalocsai városi kórház D épületének állapotáról. Mint mondta, az épület kívül-belül ázik, rohadnak a nyílászárók, hullik a vakolat és kilátszanak az épület vasbetonelemei. Állítása szerint itt üzemel a tüdőgyógyászat.

Korózs Lajos kitért arra, hogy információi szerint a Honvédkórház civil dolgozói tömegesen fognak nemet mondani arra, hogy honvédségi alkalmazottakká váljanak. „Parancsuralmi rendszerben nem lehet gyógyítani” – jelentette ki. 

Elmondta azt is, hogy az MSZP továbbra is sürgeti a kormánytagok VIP egészségügyi ellátásának megszüntetését. Jelezte, miután az Országos Választási Bizottság nem engedte tovább az erre vonatkozó népszavazási kérdést, a párt a Kúriához fordult.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Korózs Lajos MSZP Orbán-kormány