Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. január 17. 20:39 Forrás: MTI

DK: Az EU-s pénzek a magyar családoknak járnak, nem az Orbán családnak

Az uniós pénzek a magyar családoknak járnak nem pedig az Orbán családnak – kommentálta a DK frakciószóvivője az EP csütörtöki döntését.

Hirdetés

Gréczy Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) 397:158 arányban megszavazta azon tervezett mechanizmusnak a létrehozását, amelynek keretében bizonyos, például jogállamisági feltételekhez kötnék az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban.

A parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a DK már évek óta küzd azért, hogy

„a tolvajoknak, bűnözőknek, maffiózóknak ne küldjön az Európai Unió pénzeket, mert azt úgyis csak ellopják”.

Az indítványt csütörtökön a DK két EP-képviselőjével együtt megszavazták a baloldaliak, a liberálisok, a jobboldaliak, a kereszténydemokraták, a keresztényszocialisták, a Fidesz saját pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az elsöprő többsége is – emelte ki a politikus.

Hozzátette:

egy ilyen javaslatot csak azok a bűnözők nem szavaznak meg, akik el akarják lopni az uniós pénzeket. A fideszes EP-képviselők nemmel voksoltak.

Gréczy Zsolt kijelentette, hogy az európai magyarok évek óta egyetlen eurót sem láttak az EU-s pénzekből, mert az Orbán Viktor és bűnszervezetének zsebeiben kötött ki. A mostani döntés nem Magyarországnak fog kárt okozni, hanem a „Fidesz nevű bűnszervezetnek, Orbán Viktornak és aláírnokának, Mészáros Lőrincnek” – mondta a frakciószóvivő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK EU Európai Unió korrupció Orbán Viktor Orbán-kormány támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés