• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Csillag börtön: vesztegetéssel akart mobiltelefonhoz jutni az elítélt, de ráfázott
Szegeden 2019. január 17. 10:41

Csillag börtön: vesztegetéssel akart mobiltelefonhoz jutni az elítélt, de ráfázott

A büntetését töltő férfi százezer forintot fizetett volna azért, hogy mobiltelefonhoz jusson. A börtönőr jelentette parancsnokának az esetet.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, a Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt ellene – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfi még tavaly májusban szólította meg a körletfelügyelői szolgálatot teljesítő börtönőrt.

A szabad levegőn tartózkodásra történő kiléptetéskor szükséges motozás elvégzését követően – miután valamennyi elítélt már távozott – azzal a kérdéssel fordult a börtönőr felé, hogy

100 ezer forintért behozna-e neki egy mobiltelefont.

A kérést a börtönőr visszautasította és megkérdezte a vádlottól, hogy ezt komolyan gondolja-e.

Ezt követően a férfira csukta a zárkaajtót és jelentette parancsnokának a zárkában történteket.

A börtönőr hivatalos személynek minősül, és a vádlott az ígért vagyoni előnnyel kötelességének megszegésére próbálta meg rábírni a körletfelügyelőt.

Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt. Amennyiben bűnösnek találják az elítéltet, úgy egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják a korábban más bűncselekmény miatt kiszabott büntetési tételén felül.

Bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék dönt majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bűnügy Csillagbörtön vesztegetés