Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. január 17. 00:21 Forrás: MTI

Kézi-vb: Jamali és Ancsin is kikerült a magyar keretből

Mindketten sérültek: Jamalit itthon műtik, Ancsint Dániában kezelik.

Hirdetés

Jamali Iman, a magyar válogatott balátlövője szerdán az Egyiptom elleni csoportmérkőzésen sérült meg. Erdélyi Gábor csapatorvos tájékoztatása szerint a vizsgálat megerősítette, hogy a Telekom Veszprém játékosának elszakadt az elülső keresztszalagja a meccs első félidejében.

Jamali mellett a szintén sérüléssel bajlódó Ancsin Gábor is kikerült a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott keretéből a csoportkör csütörtöki, utolsó fordulója előtt.

„Jamali Iman sajnálatos keresztszalag-szakadása miatt egyértelmű, hogy nem tudja folytatni a világbajnokságot, Ancsin Gábor pedig könyöksérüléssel bajlódik. Becsülettel dolgozott, küzdött, de sajnos nem százszázalékos az állapota” – mondta Csoknyai István szövetségi kapitány.

Hozzátette, Jamali csütörtökön hazautazik, hiszen térdműtét vár rá, Ancsin Gábor kezelése viszont Dániában folytatódik, a bokasérüléssel bajlódó Balogh Zsoltot pedig a gyógyulását követően továbbra is visszavárják.

A magyar szövetség szerda esti közleménye szerint Schuch Timuzsin és Máthé Dominik került a keretbe.

A magyar válogatott a D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte, szerdán 30-30-as döntetlenre végzett Egyiptommal, csütörtökön 20.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, majd Herningbe költözik a középdöntőre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés