Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. január 16. 22:31 Forrás: Szeged Televízió

Levelet visznek Juhász Tündének a pénteki demonstráció résztvevői

Arra fogják kérni a kormánymegbízottat, hogy követeléseiket juttassa el Orbán Viktornak.

Hirdetés

Nyílt levélben kérnék a szegedi szakszervezetek képviselői Juhász Tünde kormánymegbízottat, hogy egyenesen a miniszterelnöknél járjon közben a munkavállalók érdekében. A rabszolgatörvény módosításait is követelő levelet az Álljon le az ország! elnevezésű pénteki demonstráción adnák át.

Az levél átvételéről szóló kérvényt szerda délelőtt vitték el a kormányhivatalba a szegedi szakszervezetek képviselői, amit az intézmény szóvivője vett át. 

Farkas Andrea, az MKKSZ megyei titkára a Szeged Televíziónak elmondta, hogy levél nemcsak a túlóratörvényről fog szólni, hanem az utóbbi időben elfogadott, a munka világát érintő egyéb megszorító szabályozások megszüntetését is követelni fogják, valamint például a közalkalmazottak és az önkormányzati tisztviselők  bérezésének rendezését, hiszen utóbbiak 11 éve nem kaptak béremelést a központi költségvetésből, és méltánytalanul keveset keresnek.

A szegedi szakszervezetek között a demonstráción ott lesz a Démász is. A dolgozókat képviselő szervezet úgy gondolja, napi nyolc órás munkáért járjon megfelelő fizetés.

„Nem értünk egyet azzal, hogy a kormány a munkavállalói érdekképviselet megkérdezése nélkül hoz olyan döntéseket, amik a munka világát ilyen súlyosan érintik. A 400 órás túlóra kérdése egyébként is ebben a helyzetben, amikor munkaerőhiánnyal küszködünk, súlyosan érintheti a munkavállalóinkat, de alapvetően azt gondoljuk, hogy nem úgy kell Magyarországon ma magasabb keresethez jutni, hogy nincs otthon az ember a családjával és hétvégén is dolgozik” – mondta Dombi Jenő, a DÉMÁSZ Szakszervezet elnöke a Szeged TV-nek.

Mint a legutóbbi szegedi tüntetésen, úgy a mostanin is részt vesz a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete. A könyvtárak, művelődési házak dolgozóit is rosszul érinti plusz munka. Ráadásul 17 éve szinte semmilyen béremelést nem kaptak, de még tárgyalni sem ültek le velük a döntéshozók, ezért a KKDSZ egy másik megmozdulást is szervez.

„Január 22-én, nem véletlenül, a magyar kultúra napján, délután öt órai kezdettel a Klebelsberg-szobornál gyülekezünk, és ott ugyanúgy, egy bizonyos, már általunk régebben kitalált, most el nem mondandó rituálé keretében el fogjuk a követeléseinket mondani. És bízunk abban, hogy előbb-utóbb meghallgatásra találunk, és valami elmozdul az érdekünkben” – mondta Kiss Ernő, a KKDSZ megyei elnöke.

A pénteki Álljon le az ország! elnevezésű demonstráció 15 órakor forgalomlassítással kezdődik a Rákóczi téren, majd a szakszervezetek 16 órakor szeretnék levelüket átadni Juhász Tünde kormánymegbízottnak.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: demonstráció Orbán-kormány rabszolgatörvény szakszervezet tüntetés Csongrád Megyei Kormányhivatal Juhász Tünde kormánymegbízott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés