Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. január 16. 23:12 Forrás: Szeged Televízió

Már javában szervezik az idei SZIN-t, a cél most is a százezer

Meg akarják ismételni a tavalyi, rekordokat döntögető bulit a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői.

Hirdetés

Az elmúlt évben, amikor ötvenéves volt a SZIN, a fesztivál látogatottsága átlépte a lélektaninak tartott százezres látogatói határt. A jubiláló SZIN az ország zenei fesztiváljainak első tízes mezőnyébe verekedte magát, és aki ismeri a kínálatot, tudja: nem akármilyen teljesítmény ez, hiszen budapesti és balatoni programokkal kell felvenni a versenyt.

„Idén is nagyon sokat dolgozunk, ahogy befejeződött a tavalyi SZIN, egyből elkezdünk azon gondolkodni, illetve dolgozni, hogy kik legyenek az idei külföldi fellépőink. Akik már publikusak, az egy angol csapat, a Clean Bandit, akik most jelentettek meg egy új lemezt” – mondta a Szeged Televíziónak Kolonics Erika, a SZIN főszervezője.

A SZIN-t ebben az évben a szokásoshoz képest néhány nappal később, augusztus 28-a és 31-e között rendezik meg, így nem ütközik a Maty-éri kajak-kenu-világbajnoksággal. A Partfürdőn hamarosan kezdődő beruházásoknak köszönhetően a korábbiaknál még komfortosabb lesz a Dél-Alföld legnagyobb zenei fesztiválja.

„A magyar fellépők kapcsán találkozhatunk a nagyobb hazai előadókkal, illetve lesznek olyanok, akik tavaly nem voltak a fesztiválon. Mégpedig a 2016-ban alapított, háromtagú Follow The Flow, akik nagyon közkedveltek, főleg a fiatalok körében. Itt lesz velünk Rúzsa Magdi, aki soha nem volt még a SZIN-en, illetve az Anna and the Barbies is itt lesz a fesztiválon” – mondta Kolonics Erika.

Az idén is a százezres látogatószámot célozzák meg a szervezők. A SZIN-en tavalyhoz hasonlóan két nagyszínpad és sok más zenei és egyéb helyszín várja a bulizókat.

A tavalyihoz képest kismértékben emelkedik a fesztivál belépőinek és bérleteinek az ára.

A hazai nagy zenei fesztiválok közül a szegedi az egyetlen, aminek nem egy magánvállalkozás a szervezője, hanem egy önkormányzati intézmény.

Videónk is van! Mindez megnézhető a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

Három és fél percben összefoglalva pedig ilyen volt a 2018-as SZIN:

(Borítókép: SZIN Facebook)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli fesztivál nyár Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2019 zene
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés