Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. január 14. 17:28 Forrás: MTI

Príma magyar lőlap: Magyarország–Katar 32–26 (16–11)

A katari kapusok az egész meccsen egy kapura tartó lövést védtek... Párszor visszakapaszkodott Katar, de rendre újítani tudott a magyar válogatott, és simán nyertek.

Hirdetés

Magyarország–Katar 32–26 (16–11)

Férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 3. forduló, Koppenhága, 1500 néző, vezette: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
Magyarország: Mikler – Hornyák 3, Bodó 4, Bánhidi 3, Lékai 5, Balogh Zs. 3, Bóka 4. Cserék: Székely (kapus), Ilyés, Nagy L. 3, Ancsin 2, Sipos, Jamali 2, Ligetvári 1, Császár 2, Juhász. Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics.
Hétméteresek: 3/3, illetve 6/4
Kiállítások: 16, illetve 10 perc

A sokat kritizált lebonyolítás miatt a csapatoknak kevesebb mint 24 órájuk volt regenerálódni a vasárnapi – egyaránt győztes – mérkőzésüket követően, így a fáradtságból adódóan a megszokottnál több hibára lehetett számítani.

(fotók: MTI)

Valero Rivera, a négy évvel ezelőtt világbajnoki ezüstérmes közel-keletiek spanyol szövetségi kapitánya már a negyedik percben időt kért, mert a magyarok remekül kezdték a meccset (3–0). Csapata rendezte a védekezését, több mint hat percig nem kapott gólt, így felzárkózott (4–3). A magyar válogatott taktikus támadójátékkal és szigorúbb védekezéssel reagált, ismét lendületbe került (7–4), és egy ideig magabiztosan tartotta három-négygólos előnyét.

A folytatásban Katar megint védekezést váltott, ennek ellenére a hajrá a magyaroknak sikerült jobban, a szünetben 16–11-re vezettek, ám sérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, a jobbátlövő Balogh Zsoltot.

A második félidőt is bátor, eredményes játékkal kezdték a magyarok, a szélekről és a belső posztokról is hatékonyan lőttek. Mikler Roland remek kapusteljesítménye ellenére védekezésben ismét adódtak problémák, és a csapatnak az első félidőhöz hasonlóan ebben az időszakban is sok időt kellett emberhátrányban töltenie. Az ellenfél egy 3–0-s sorozattal felzárkózott, ezért Csoknyai István szövetségi kapitány időt kért.

A 43. percben a harmadik kiállítása miatt piros lapot kapott a katari Vadzsdi Szinen, aki addig mind az öt lövését gólra váltotta. Valero Rivera kapust cserélt, de ez sem segített, mert a magyarok ezúttal minden változásra, nehézségre gyorsan és jól reagáltak, így remek teljesítménnyel, a vártnál magabiztosabban győztek.

Balogh Zsoltnak aláfordult a bokája, de a következő meccsre rendbe jön, jöhet, ez volt az egyetlen gondunk bajunk a délutáni meccsen. Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, a MOL-Pick Szeged játékosának bal bokája egy leérkezésnél aláfordult és bedagadt. Komoly fájdalmat nem érez, de külbokaszalag-sérülésének kezelését az egészségügyi stáb megkezdte, a későbbiekben sorra kerülő másodlagos vizsgálat adhat pontos diagnózist. A mérkőzés legjobbja Lékai Máté lett. A győzelem igazi csapatmunka volt, egyedül a védekező játékosaink, Sipos és Ilyés nem lőttek gólt, a többiek viszont igen, egészen egyenletesen elosztva.

Lékai Máté: – Elfáradtunk, de ez egy jóleső fáradtság. Védekezésben tudtuk, kikre kell fizetni, előny volt, hogy nincsen balkezes lövőjük, könnyebb volt így tömöríteni a falunkat. Ez összességében jól működött, a kapusaink jól védtek. Mennünk kell tovább, semmint nem értünk még el, a céljaink nagyon messze vannak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda világbajnokság Katar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés