Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. január 14. 14:26

Eltemették Tóth Józsefet, egykori önkormányzati képviselőt

Képriport
A hetvenévesen elhunyt politikust, szakszervezeti- és sportvezetőt Botka László polgármester búcsúztatta a kiskundorozsmai temetőben.

Hirdetés

Rokonok, barátok, egykori és jelenlegi önkormányzati képviselők, tisztségviselők, valamint dorozsmai polgárok vettek végső búcsút Tóth Józseftől hétfőn délelőtt. Az ízes beszédéről, békés természetéről ismert Tóth Jóskát majdnem mindenki ismerte és szerette nemcsak Kiskundorozsmán, de Szegeden is.

A CSOMIÉP munkatársaként kezdte szakszervezeti munkáját, ugyanakkor a helyi sportélet szervezésében is aktívan részt vett. A szegedi politikai életbe 1997-ben kapcsolódott be, ekkor a lakásbizottság külsős tagjaként kezdett dolgozni. Egy év múlva egyéni önkormányzati képviselővé választották Kiskundorozsmán. 2002-ben ismételten megnyerte az önkormányzati választást a városrészben, és közgyűlési munkája mellett a sport és ifjúsági bizottság elnöke lett. 2006-ban harmadszor is megnyerte az önkormányzati választást a körzetében, és a szociális és egészségügyi bizottságnak is tagja lett.

A dorozsmaiak többek között neki köszönhetik a helyi önkormányzat épülete előtti dísztér kialakítását, az első világháborús emlékmű felújítását, az új sportpálya építését, valamint a templomnál lévő körforgalom kialakítását.

Négy év múlva visszavonult a képviselőségtől, viszont felkérték külső szakértőnek a szociális és egészségügyi bizottságba. 2014-ben ismét a foglalkoztatási, szociális és sport bizottságában külsős tagjaként tevékenykedett. Ekkor már beteg volt, de a gyilkos kórral egészen a tavalyi év utolsó napjáig győztesen vívta meg csatáját.

Botka László polgármester búcsúztató beszédében a többi között azt mondta:

Tóth Jóskának nem voltak ellenségei, mindenkivel megtalálta a megfelelő hangot, kibékítette az ellenfeleket, közelítette az álláspontokat. Tudott, és szeretett élni, azonban mindig a közösség érdekeit tartotta a legfontosabbnak.

Botka László tavaly novemberben még fogadta hivatalában Tóth Józsefet, és felköszöntötte hetvenedik születésnapja alkalmából. Huszonöt éves ismeretségük egyik legfontosabb eseménye az volt, amikor a nagy tekintélyű, komoly szakszervezeti múlttal rendelkező Tóth Jóska a 2002-es önkormányzati választások előtt Botka Lászlót ajánlotta a baloldal polgármester-jelöltjének.

Tóth Józsefet Szeged önkormányzata és az MSZP Szegedi Szervezete is saját halottjának tekinti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyász halál temetés Botka László MSZP szegedi önkormányzat Tóth József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés