Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Továbbállnak a dínók, akiket közel százezren láttak, és bezár a Móra-múzeum is
Művház 2019. január 13. 19:22

Továbbállnak a dínók, akiket közel százezren láttak, és bezár a Móra-múzeum is

Képriport
Egy földeáki család lett most jó ideig a Roosevelt téri intézmény utolsó látogatója. A dinoszauruszok Finnországba mennek tovább, a múzeumban pedig a csomagolás után kezdetét veheti a felújítás.

Hirdetés

Kecskeméti Tamásné a 98 ezer 243., Kecskeméti Gergő a 98 ezer 244., Kecskeméti Tamás a 98 ezer 245. látogatója volt a Móra Ferenc Múzeum dínókiállításának, amelynek vasárnapi végével nemcsak egy tárlat, de a múzeum is jó időre bezárja kapuit. Februárban ugyanis elkezdődhet egy nagyon komoly, régen várt fölújítás.

A tárlattal kapcsolatosan előzetesen abban bíztak Fogas Ottóék, hogy körülbelül 70-80 ezer látogató nézheti meg az Évmilliók urai – Élethű dínók Amerikából című kiállítást, ebből lett közel százezer látogató. Az igazgató a Szeged.hu-nak azt mondta, január 16-áig kell összepakolniuk a dinoszauruszokat, hogy elindulhassanak Finnországba. – A Fekete házban január 20-án zár az Ősi arany- és ezüstkincsek kiállítás. Februártól kezdődik az a pakolási folyamat amelynek végén áprilisban elköltözhetünk, és itt megkezdődhet a felújítás – közölte az igazgató.

Egy ideig most nem jöhetünk kiállításokat nézni a Roosevelt térre. Kattintson fönti képünkre, nézze meg a dínók utolsó pillanatait Szegeden és Kecskemétiék köszöntését (fotók: Szabó Luca)

Aki a rövid nyilatkozat előtt köszöntötte Kecskemétiéket, akik Földeákról jöttek megnézni az őshüllőket. – Most az utolsó pillanatban tudtuk megnézni a kiállítást. Nem készültünk arra, hogy az utolsók legyünk, így alakult – felelte az édesanya, majd a fia, Gergő beszélt az élményeiről. – A T-rex csontváza tetszett a legjobban, nagyon élethű volt – mondta a Vásárhelyre, a Bethlen-gimnáziumba járó diák. Gergő egyébként is szereti a dínókat, a Jurassic Park összes részét többször is megnézte, de más kiállítások is érdekelték korábban is. – Anyuékkal rendszeresen eljöttünk megnézni a különböző kiállításokat, várjuk, hogy újra kinyisson majd a múzeum.

Garai Szakács László

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz kiállítás Móra Ferenc Múzeum