Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. január 11. 19:49

Megúsztuk vagy elszúrtuk? Argentína–Magyarország 25–25 (10–13)

Döntetlennel kezdett a magyar férfi kézilabda-válogatott a közös rendezésű német–dán világbajnokságon. Egy ideig egészen jók voltunk, aztán a végén kapaszkodni kellett, mégis volt esély a győzelemre, de...

Hirdetés

Argentína–Magyarország 25–25 (10–13)

Férfi kézilabda világbajnokság, D csoport, 1. játéknap, Koppenhága, vezette: López, Sabroso (spanyolok)
Magyarország: Mikler – Hornyák, Bodó 1, Bánhidi 4, Lékai 6, Balogh Zs. 11, Bóka. Csere: Ilyés, Ligetvári, Sipos, Jamali 2, Ancsin, Juhász, Nagy L. 1. Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics.
Hétméteres: 1/1, illetve 6/1.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Valahogy sorsszerű volt a mai meccsen, hogy a magyar válogatott egyik legjobbja, a szegedi Balogh Zsolt passzolt rosszul, amikor a győzelemért támadhattunk másodpercekkel a vége előtt. Előtte pedig kihagyta az utolsó magyar hétméterest. Félreértés ne essék, nem a MOL-Pick Szeged lövőjén ment el a győzelem. De az biztos, nehezen fog ma elaludni...

(fotók: MTI/Ilyés Tibor)

A magyar válogatott a D csoportban vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut tovább. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal rendezendő selejtezőtornákon.

Csoknyai István szövetségi kapitány: – Jól kezdtünk, jól védekeztünk, Mikler Roland jól védett, de az argentinok szépen lassan visszajöttek a meccsben. Mindig csak felállt fal ellen küszködtünk, nem tudtunk könnyű gólokat lőni. Nem tudtuk azt az igazán jó játékunkat játszani, amit szerettünk volna. Bánhidi Bencét alig találtuk meg labdákkal, egyedül Balogh Zsoltnak sült a keze, nagyon kellemetlenül védekezett Argentína.

Balogh Zsolt: – Egyáltalán nem vagyok elégedett, sokkal többet vártunk ettől a találkozótól. Az első félidő rendben volt, a második félidőben visszaestünk. Fejetlenül támadtunk, volt, hogy én is túlvállaltam magamat. Azt kell mondjam, szerencsénk van, hogy egy pontot szereztünk, mert benne volt sajnos, hogy kikapunk. Nem szabad csüggednünk, nagyon úgy tűnik, lesznek még meglepetések, körbeverések, érdekes eredmények.

Bánhidi Bence: – Úgy kezdtük a meccset, ahogy megbeszéltük, ahogy kellett. Majd beleültünk a meccsbe, belelövéses gólokat kaptunk, ezekkel jöttek föl szép lassan. Nagyon kellemetlen stílusban játszottak támadásban és védekezésben is. Sokkal több volt ebben a meccsben, szívem szerint ezt az Argentínát öt-hat góllal meg kellett volna vernünk. Sokkal szervezetebben, türelemsebben kellett volna játszani a nyitott védelem ellen. Túl gyorsan akartunk minden támadásunkat befejezni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés