Hirdetés
Túl a városon 2019. január 10. 15:32

Pályaorientációs tanácsadással is várja a diákokat a szegedi egyetem az Educatión

A Szegedi Tudományegyetem összes kara bemutatkozik a ma kezdődött háromnapos Educatio Nemzetközi Szakkiállításon Budapesten. Az ingyenes rendezvényen az idén 18 ország több mint ötven intézménye, közel kétszáz kiállító vesz részt húszezer négyzetméteren.

Hirdetés

A háromnapos rendezvény ingyenes, idén  egy telefonos applikáció segíti a látogatókat.

A rendezvényen mintegy ötven hazai felsőoktatási intézmény mellett körülbelül negyven külföldi felsőoktatási intézmény is képviselteti magát.

Három nap alatt több mint ötvenezer látogatóra számítanak a szervezők.

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén, az SZTE standjánál első kézből kapnak választ az érdeklődők a szegedi egyetemmel kapcsolatos kérdéseikre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson is részt vehetnek.

Az SZTE képviselői a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában, a CF03-as standnál szombat estig várják a továbbtanulás előtt álló fiatalokat és szüleiket.

A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

Azok, akik ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem standjához, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatnak a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, az idegennyelvű képzésekről, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről.

Az SZTE Karrier Iroda munkatársa ingyenes pályaorientációs tanácsadással várja a középiskolás diákokat. Az egyetem hallgatói pedig örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat a tanulmányaikról, a hallgatói életről, vagy a diplomát követő jövőképükről.

Az SZTE standjánál mindenki kézhez veheti az egyetem 2019/2020-as tanévre szóló felvételi kiadványát.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás pályaválasztás Szegedi Tudományegyetem